John Deere Zitmaaier X950R

Professioneel maaien

 • Dieselmotor met hoog koppel
 • Zwaar uitgevoerde wielmotor
 • Fantastische ergonomie en intuïtieve bediening

De geheel nieuwe X950-maaitrekker gedijt bij hard werk. Dit model heeft een achteruitworp en achteropvang en is verder voorzien van een robuust stalen frame en maaidek, voor jarenlang probleemloos gebruik. De dieselmotor met hoog koppel en de zwaar uitgevoerde wielmotoren kunnen de hele dag lang goed overweg met ruw terrein. En dankzij de geweldige ergonomie en intuïtieve bediening geldt hetzelfde voor de bestuurders!

Hoofdkenmerken

Waarde van de X950R

X950R - model met hoge en lage uitworp

X950R – model met hoge en lage uitworp

VERMOGEN

De X950R is een robuuste, commerciële dieseltuintractor met maai-en-opvangsysteem. De tractor is ontworpen voor commercieel gebruik.

Door het open ontwerp van het bestuurdersplatform van de X950R kan de bestuurder gemakkelijk de tractor op/ en afstappen. De comfortabele zitting en voetsteun, het verstelbare stuur en de intuïtieve bedieningselementen zorgen dat de bestuurder zich volledig op zijn taak kan richten. De kleine draaias, de achterkant die het pad volgt en het maaidek dat aan beide zijden maait, zorgen voor een hogere productiviteit doordat er minder manoeuvres nodig zijn om een maaigebied te maaien. De afgeronde dekranden zorgen dat het gras niet te kort wordt afgesneden of uit de grond wordt getrokken.

De opvangbak is eenvoudig te legen met de multifunctionele hendel in het bestuurdersstation. Dit is de grootste opvangbak in de branche. Bovendien is het mogelijk vulsignalen in te stellen op de bak, waardoor minder stops nodig zijn voor het legen van de opvangbak. De opvangbak kan zware lasten verdragen, waardoor de aanhanger volledig kan worden gevuld.

Efficiënte langdurige bediening wordt ondersteund door gemakken als de bekerhouder en gebruiksvriendelijke cruisecontrol. Een zitting met volledige lendenondersteuning, optionele armsteunen, hendels binnen handbereik en een efficiënte differentieelblokkering zorgen dat uitdagende terreinen soepel kunnen worden bewerkt.

Het digitale dashboard helpt de bestuurder de juiste maaisnelheid aan te houden zonder de aandacht af te leiden van de maaitaak.

Accessoires kunnen de productiviteit verder verhogen. Homologatie voor de weg zorgt ervoor dat snel tussen maaigebieden kan worden gewisseld. Met de deflector achter kunt u snel maaien, zonder dat u het gras hoeft op te vangen en te verwijderen. U kunt de deflector eenvoudig verwijderen wanneer u gedurende de werkdag op verschillende locaties zowel moet opvangen als uitwerpen aan de achterkant. Parkeersteunen voor de opvangbak zorgen voor een nog snellere wisseling. Via de 12V-uitgang kunt u allerlei toebehoren aansluiten, zoals een elektrisch aangedreven spuitmachine. Met de baltrekhaak kunnen verschillende aanhangers worden voortgetrokken.

PRODUCTIVITEIT

Kwaliteitscomponenten verminderen het risico op stilstand. Het frame kan grotere ladingen aan dankzij de robuuste gelaste delen. De vorm van het frame voorkomt schokken aan de voorzijde van de stuurcilinder. Het gestanste maaidek met gerolde randen is slijtvast en kan tegen een stootje. Het metalen frame van de opvangbak is stevig en eenvoudig te repareren, waardoor er goed omgegaan kan worden met alle gevaren van het dagelijkse werk. Bij leging van de opvangbak worden de tilcilinders beschermd tegen botsingen met de wanden van de aanhangwagen met slim geplaatste tilarmen vóór de cilinders.

De stevige vooras, de wielnaafkasten, de achterwielen en andere onderdelen zijn met zorg gekozen en ontworpen voor een lange levensduur van de grasmaaier.

De motorkap is gemaakt van krasbestendig en slijtvast materiaal. De luchtinlaat en verbrandingskamer van de motor worden met het naar beneden gekeerde dubbele elementfilter beschermd tegen vuil dat mogelijk defecten kan veroorzaken.

Veilig gebruik verhoogt eveneens de productieve tijd. Wanneer u tijdens het maaien plotseling moet remmen vanwege een gevaarlijke situatie, dan deactiveert de aftakas (PTO) het maaiplatform, terwijl de motor blijft draaien, zodat u snel kunt wegrijden. Het vergrendelingsmechanisme van de omhoog gebrachte opvangbak is eenvoudig te gebruiken tijdens onderhoud of reiniging. De vele interlockschakelaars zorgen voor een veilige werking in alle omstandigheden.

EXPLOITATIEKOSTEN

De gebruikskosten vormen een belangrijke afweging voor commerciële bestuurders. De onderhoudskosten van de X950R kunnen worden verlaagd dankzij eenvoudige controlemogelijkheden, goede toegang tot een beperkt aantal smeerpunten, eenvoudige filterwisselingen en de mogelijkheid om de tractor langere perioden stil te laten staan zonder verplichting tot onderhoud. Het ontwerp van het luchtfilter en de druksensor zorgen dat het brandstofverbruik lager ligt dan bij filters van een lagere kwaliteit. Het schoonmaken van de grasmaaier is eenvoudig dankzij het open ontwerp en het gemakkelijk te verwijderen maaidek dat toonaangevend is in de branche. John Deere raadt bestuurders sterk aan om een overzicht met onderhoudskosten aan te vragen indien zij de X950R willen vergelijken met concurrerende modellen, voor een juiste inschatting van de eigendomskosten.

Gelijkmatige maaiing met de maaidekken van 122 cm en 137 cm

Gestanste en gerolde maaidekken van 122 cm en 137 cm met hoge capaciteit en met tandwielkasten voor commercieel gebruik

Gestanste en gerolde maaidekken van 122 cm en 137 cm met hoge capaciteit en met tandwielkasten voor commercieel gebruik 

#

De volgende maaidekken zijn beschikbaar: Achteruitworpdek met hoge capaciteit voor commercieel gebruik van 112 cm en 137 cm. Voordelen:

 • Het ontwerp met een dieper dek zorgt voor een zuiverder maaibeeld en kan een grotere hoeveelheid gras verwerken.
 • Het dek is gestanst uit zwaar 3,5 mm dik staal voor grote duurzaamheid.
 • Dankzij het ontwerp van het platform treden er geen ophopingen van materiaal, is reinigen eenvoudig en wordt het gras soepel in de uitworptunnel geleid.
 • De randen hebben een afronding van 180 graden voor extra stevigheid bij schokken door obstakels. De overlap van de maaibladen is 100 mm om de kans op ongemaaide stukken gras te voorkomen.
 • De maaihoogte kan eenvoudig worden aangepast met een instelknop op het platform. Door de elektrische schakelaar op het dashboard aan te trekken wordt de elektrische koppeling ingeschakeld en kan het dek in werking worden gesteld.
 • Het vinvormige ontwerp biedt ondersteuning bij het verplaatsen van het gras naar de opvangbak
GEEN BRUINE VLEKKEN IN HET GRAS DANKZIJ DE EENVOUDIG IN TE STELLEN ANTI-SCALPWIELEN
Dekwielen met snelle ontgrendeling

Dekwielen met snelle ontgrendeling 

#

De pennen met veerbelasting om het maaiwiel in hoogte te verstellen, zijn gemakkelijk in gebruik. De pennen zorgen voor de juiste maaihoogte, waardoor het terrein niet ongelijkmatig wordt gemaaid.

AANDRIJFSYSTEEM MAAIDEK
Aandrijving rechtermes

Aandrijving rechtermes 

#

De platformaandrijving bestaat uit een combinatie van dubbele rechte riemen, aandrijfassen, tandwielkasten voor commercieel gebruik en stalen wielnaafkasten voor optimale betrouwbaarheid. De versnellingsbakken zijn voorzien van een levenslange voorraad olie en hoeven dus niet te worden bijgevuld.

MAAIEN AAN BEIDE ZIJDEN
Het maaidek rekt uit om te maaien

Het maaidek rekt uit om te maaien 

#

Het maaidek overlapt aan de linker- en rechterzijde, zodat u zonder ingewikkelde manoeuvres aan beide zijden naast muren, onder bosjes en naast bomen kunt maaien.

SNELLE EN INTUÏTIEVE DEKINSTALLATIE VOOR EENVOUDIGE VERWISSELING VAN DE MAAIBLADEN
Het maaidek kan gemakkelijk worden ontkoppeld voor onderhoud

Het maaidek kan gemakkelijk worden ontkoppeld voor onderhoud 

#

Het vast- en loskoppelen van het maaidek kan in een paar minuten worden uitgevoerd. Het eenvoudige proces stelt de bestuurder in staat de maaibladen snel te verwisselen en om het maaidek los te koppelen voor wintertoepassingen. Andere voordelen zijn:

 • De dekwielen kunnen eenvoudig 90 graden worden gedraaid, waardoor het maaidek gemakkelijk opzij kan worden gerold
 • Uitworptunnel met veerbelasting kan worden vergrendeld met een pen om hem in de lage stand vast te zetten, zodat u eenvoudig onder het frame kunt uitstappen
 • Aftakas (PTO) kan worden verwijderd van de tractor en aan het platform blijven gekoppeld
DE MEERWAARDE VAN JOHN DEERE:
Prestaties:ProductiviteitExploitatiekosten
Productiviteit: Maaien aan beide zijden; geen te korte maaiing van het gazonVeiligheid: Bij plotselinge stops blijft de motor van de tractor draaien om potentieel gevaarlijke situaties te voorkomen.Bedrijfskosten: Minder olieverversingen nodig

Gemakkelijk opvangen dankzij opvangbakken

OPVANGOPTIES OPVANG MET HOGE/LAGE UITWORP
Brede uitworptunnel voor directe opvang; opvangbak met lage dump

Brede uitworptunnel voor directe opvang; opvangbak met lage dump 

#
X950R met een opvang voor hoge uitworp reikt het verst en biedt de hoogste kiephoogte

X950R met een opvang voor hoge uitworp reikt het verst en biedt de hoogste kiephoogte

De combinatie van een nieuw ontworpen dek, een brede opvangtunnel en een grote opvangbak levert een toonaangevende professionele maaier met opvang op. Het gladde ontwerp van het gestanste dek zorgt voor de beste productflow. De wijde tunnel is zodanig ontworpen dat het gras soepel naar de achterkant van de opvangbak wordt verplaatst, zodat de opvangbak volledig gevuld wordt. Dankzij de ingebouwde reinigingsklep blijft de tunnel schoon bij maaiwerk in lastige omstandigheden. De hendel voor bediening van de klep is geplaatst op het rechterspatbord voor eenvoudige bediening.

Om kort gras korter te maaien kan een optionele vultrechter worden bevestigd. Hiermee wordt de diameter van de bestaande trechter aangepast en de luchtstroom versneld voor het uitvoeren van kort gras. De vultrechterkit sluit ook het gat tussen het maaidek en de opvangtunnel af. De schoonmaakfunctie van de vultrechterbodem wordt niet beïnvloed door het gebruik van de kit.

De beschikbare opvangbakken zijn:

 • 150,5 gal. (570 L) opvang met een lage uitworp.
  • Stalen frame voor een lange levensduur.
  • In categorie opvang met lage uitworp de grootste opvangbak, voor minder vaak lossen.
 • 171,8 gal. (650 L) opvang met hoge uitworp.
 • Stalen frame voor een lange levensduur.
 • Grootste opvangbak in de ‘hoge dump’-categorie, voor minder onderhoud en minder vaak legen.
 • De duurzaamheid van het hefframe steunt op de ervaring van John Deere (bijv. van de voorladers van de huidige 1R-serie).
 • U kunt op elke hoogte de opvangbak legen, zodat deze altijd aansluit op uw eisen.
 • Lange uitrekking tot 204 cm hoog en 149 cm ver voor eenvoudiger legen in het midden van een aanhanger en een volledige benutting van de inhoud van de aanhangwagen.
 • Alle hydraulische leidingen en cilinders zijn beschermd om schade te voorkomen, vooral wanneer de opgetilde opvangbak naast een aanhangwagen staat om te worden geleegd.

Beide opvangbakken beschikken over een aan te passen vulindicator om verstopping te voorkomen. De vulstatus wordt met visuele meldingen en geluidsmeldingen kenbaar gemaakt. Na vijf keer piepen wordt de geluidsmelding uitgeschakeld om de bestuurder en omstanders niet te hinderen.

Van alle tractors biedt de X950R de snelste leegtijden van de opvangbak. Ontkoppelen en monteren is in een handomdraai gebeurd met de lifthydraulica voor de opvangbak. Daarmee kunt u de opvangbak neerzetten. Optionele parkeersteunen (zie apart hoofdstuk) zijn aanbevolen voor gemakkelijke loskoppeling en opslag.

Met 'tail-follows-trail'-principe en beschermende stalen frames van de opvangbakken

Met ‘tail-follows-trail’-principe en beschermende stalen frames van de opvangbakken 

#

De bestuurder kan de status van de machine in het oog houden via de duidelijke hulpindicatoren. De brandstofmeter, urenmeter en temperatuurmeter voor de koelvloeistof worden altijd weergegeven. In de display lichten waarschuwing op, zoals die voor de motoroliedruk, luchtfilterblokkeringen, accu en parkeerrem.

Verstelbaar signaal voor volle opvangbak

Verstelbaar signaal voor volle opvangbak 

#
#

Terwijl de opvangbak wordt gevuld met gras, wordt er met een grote plaat in de bodem van de opvangbak op basis van het gewicht gemeten hoe vol de bak zit. Afhankelijk van de omstandigheden (nat of droog) en afhankelijk van het materiaal (gras of bladeren) kan de sensor worden ingesteld op zeven standen.

Frame op slot zetten terwijl de opvangbak open is

Frame op slot zetten terwijl de opvangbak open is 

#
#

Wanneer de opvangbak moet worden gereinigd of onderhouden terwijl hij in de hoge positie staat, kan hij in een paar seconden worden vergrendeld via de opbouwbare grendels.

DE MEERWAARDE VAN JOHN DEERE:
PrestatiesProductiviteitExploitatiekosten
Productiviteit: snelle leging, minder stops om te legen, volledige benutting van de aanhangerinhoudComfort: vulsignaal van de opvangbak geeft aan wanneer de opvangbak vol zitKwaliteit: Duurzame opvangbak; beschermde hefcilindersVeiligheid: Snel vergrendelingsmechanisme van de omhoog gebrachte opvangbak verzekert dat die ook daadwerkelijk wordt gebruiktPeriodiek onderhoudBrandstofverbruik

Het bestuurdersplatform is comfortabel en praktisch

Beenruimte op bestuurdersplaats

Beenruimte op bestuurdersplaats 

#

De X950R biedt voldoende beenruimte voor een comfortabele uitvoering van de werkzaamheden bij langdurig gebruik.

Stuur met afstelhendel aan de linkerzijde

Stuur met afstelhendel aan de linkerzijde 

#

Het verstelbare stuur heeft zes standen voor optimaal ergonomisch comfort. Lange bestuurders kunnen gebruikmaken van de hendel aan de instapzijde. Met deze hendel kan het stuur gemakkelijk aan de kant kan en weer op zijn plaats kan worden geduwd, waardoor instappen wordt vergemakkelijkt. Het ontwerp van het stuur zorgt voor een comfortabele bediening zonder weg te glippen.

De zitting kan gemakkelijk worden ingesteld.

De zitting kan gemakkelijk worden ingesteld. 

#

De deluxe zitting bestaat uit twee delen en heeft een ergonomische, hoge rugleuning met een dikke kussenlaag op de zitting voor langdurig comfort op lange werkdagen. De rugleuning heeft verschillende standen en kan met de hendel aan de zijkant op een comfortabele positie worden ingesteld voor de bestuurder. De zitting kan over een rail naar voren en achteren worden geschoven voor het comfort van de bestuurder.

Parkeerrembediening en rempedaal

Parkeerrembediening en rempedaal 

#

De parkeerrembediening is handig geplaatst onder het contactslot op de stuurkolom. Ze houdt het rempedaal betrouwbaar op zijn plaats. Door het indrukken van het rempedaal worden de aftakkas (power take-off, PTO) en de cruisecontrol uitgeschakeld, waarna de motor kan worden gestart. Het rempedaal kan ook als parkeerrem worden gebruikt.

Voetsteun

Voetsteun 

#

Dankzij de voetsteunen kan de bestuurder veiliger de tractor op- en afstappen en tijdens de werkzaamheden wordt minder trilling ervaren bij de voeten.

HANDGREPEN, GEREEDSCHAPSBAK, BEKERHOUDER EN 12V-AANSLUITING
#
#

De handgrepen op de spatborden vergemakkelijken op- en afstappen en werkzaamheden op hellingen.

 • Het plastic materiaal is duurzaam en roest niet.
 • De bekerhouder heeft plaats voor bekers van verschillende formaten.
 • De gereedschapsbak biedt een veilige en handige opslagplaats voor gereedschap en andere materialen.

De optionele 12V-aansluiting is aan de achterzijde geplaatst en verbindt verschillende elektrische toepassingen, zoals een spreider of spuit.

DE MEERWAARDE VAN JOHN DEERE:
PrestatiesProductiviteitExploitatiekosten
Prestaties: Optionele 12V-aansluiting voor elektrische spuiten e.d. (veelzijdigheid).Comfort: grepen binnen handbereik tijdens werkzaamheden op heuvels, ruimte om bekers, gereedschap en onderhoudsgereedschap te plaatsen in de tractor, handige instap, aangename beenruimte en voetsteun, comfortabele zitting met verstelbare rug- en armleuning, ergonomische handgreep op verstelbaar stuurKwaliteitVeiligheidPeriodiek onderhoudBrandstofverbruik

De bedieningsschakelaars zijn handig en eenvoudig te vinden

Bedieningselementen van de X950R

Bedieningselementen van de X950R 

#

Alle bedieningselementen zijn binnen handbereik van het dashboard of op het rechterspatbord geplaatst. De bedieningselementen hebben een gebruiksvriendelijk ontwerp. Door de ergonomische vormen van de bedieningselementen kan de bestuurder zich volledig op zijn taak concentreren, zonder naar de bedieningselementen te hoeven zoeken.

Ergonomische multifunctionele bedieningshendel voor alle hydraulica

Ergonomische multifunctionele bedieningshendel voor alle hydraulica 

#

De ergonomische multifunctionele bedieningshendel is standaard geïnstalleerd op de X950R. Met de hendel kan de bestuurder het maaidek en de opvangbak omhoog en omlaag bewegen en de opvangbak legen. Met de hendel is bediening heel eenvoudig en intuïtief. Van de hele markt is de X950R de tractor die het snelst kan worden geleegd. De hendel bevindt zich aan de rechterzijde, zodat de bestuurder eroverheen kan leunen als deze naar achteren kijkt tijdens het legen van de opvangbak.

HET MODEL IS STANDAARD UITGERUST MET VOLLEDIGE INSTRUMENTATIE EN BEDIENINGSELEMENTEN ZOALS VORMGEGEVEN IN EEN AUTO
Instrumenten en bedieningselementen (schakelaar uit)

Instrumenten en bedieningselementen (schakelaar uit) 

Meters en indicatorlampen (schakelaar aan om de functies te illustreren)

Meters en indicatorlampen (schakelaar aan om de functies te illustreren)

Het vloeiend verlopende dashboard is uitgevoerd met een pure, aantrekkelijke styling en met ergonomische bedieningselementen voor een comfortabel gebruik:

 • De bedieningsschakelaars zijn van een kleurcodering voorzien voor eenvoudige herkenning.
 • De bedieningsschakelaars zijn op een logische plaats aangebracht en gemakkelijk te bereiken.
 • De schakelaar voor de aftakas kan gemakkelijk worden geactiveerd door deze met de vingers aan de onderzijde omhoog te trekken, zoals bij een T-handgreep.
 • De RIO-schakelaar (reverse implement option, optie achteruitrijden met werktuig) is een gemakkelijk te gebruiken en te herkennen gele knop.
 • De bedieningsknop van de cruise control is uitgevoerd in automotive-stijl.
 • Het functionele design van de gasbediening ziet er goed uit en geeft een comfortabel gevoel.
Illustratie displaypaneel met beschrijvingen

Illustratie displaypaneel met beschrijvingen

Het displaypaneel is vormgegeven zoals in een moderne auto. Tijdens het starten worden de lampen en de meters op werking getest:

 • Het display is uitgevoerd met een donker cockpit-ontwerp, zodat de bestuurder minimaal wordt afgeleid.
 • Het display is voorzien van achtergrondverlichting voor goede zichtbaarheid in het donker.
  • De nachtzichtbaarheid is met name nuttig bij het gebruik van sneeuwblazers.
 • Met de urenteller kan gemakkelijk worden bijgehouden wanneer de olie moet worden ververst en ander onderhoud moet worden uitgevoerd.
 • De elektronische brandstofmeter biedt realtime-informatie over het brandstofniveau.
 • Met de tachometer wordt het motortoerental grafisch weergegeven.
  • Met grafisch weergegeven doelzones wordt de bestuurder geïnformeerd over het motortoerentalbereik waarmee de beste maaikwaliteit kan worden bereikt.
 • De bestuurder kan middels een indicator zien of de aftakas in bedrijf is.
 • Via felle waarschuwings- en stoplampen wordt de bestuurder gewezen op de aanwezigheid van belangrijke informatie in het instrumentenpaneel.
  • Hierdoor kan schade worden voorkomen en kunnen reparatiekosten worden verminderd, omdat problemen tijdig kunnen worden aangepakt.
 • Bestuurders wordt gewezen op de aard van het probleem als zij een maaier willen starten die problemen heeft met de aftakas, de zitting of de parkeerremvergrendeling.
  • De indicatoren zijn ook nuttig om oorzaken vast te stellen van het uitvallen van de aftakas of de motor bij problemen met vergrendelingen.
 • De bestuurders worden geïnformeerd over een lage, normale of buitensporig hoge accuspanning.
 • De service-indicatorlamp gaat branden als er een diagnostische foutcode is opgeslagen.
  • De ingebouwde diagnosevoorzieningen leveren foutcodes die door opgeleide monteurs kunnen worden gebruikt.
   • Een monteur kan bijvoorbeeld zonder gereedschap schakelaarfuncties of geleidbaarheid in circuits testen.
EEN MET DE VOET BEDIENDE DIFFERENTIEELBLOKKERING ZORGT VOOR EEN EVENREDIGE VERDELING VAN HET VERMOGEN OVER BEIDE AANDRIJFWIELEN AAN DE ACHTERZIJDE VOOR MEER GRIP
Differentieelblokkering aan de linkerzijde van het voetplatform

Differentieelblokkering aan de linkerzijde van het voetplatform 

#

De differentieelblokkering kan eenvoudig met de linkervoet worden bediend. Hierdoor ontstaat er geen slip op de tractiemotor (meer uitleg in de sectie over de hydraulische aandrijving)

MAAIHOOGTEVERSTELLING
De instelknop voor maaihoogteverstelling bevindt zich midden op het bestuurdersplatform

De instelknop voor maaihoogteverstelling bevindt zich midden op het bestuurdersplatform 

#

Met de instelknop voor de maaihoogte kan de maaihoogte vanuit de bestuurdersstoel worden aangepast. De maaier kan ook in volledig opgeheven stand worden vergrendeld met de knop, waardoor mogelijke hulpstukken aan de voorzijde afzonderlijk van de maaier omhoog of omlaag kunnen worden bewogen. Wanneer het maaidek naar beneden wordt bewogen, wordt deze weer ingesteld op de vooraf ingestelde hoogte. De maaihoogte kan worden ingesteld op een lengte tussen de 25 mm en 112 mm.

DE MEERWAARDE VAN JOHN DEERE:
PrestatiesProductiviteitExploitatiekosten
Productiviteit: Alle bedieningselementen zijn zodanig geplaatst dat de bestuurder er gemakkelijk bij kan zonder zich uit te hoeven rekken. Daarnaast hebben de bedieningselementen een ergonomische vorm en dankzij de intuïtieve vormgeving kan de bestuurder zich concentreren op het terrein dat moet worden gemaaid. Met de multifunctionele hendel kan de opvangbak snel worden geleegd.KwaliteitVeiligheidPeriodiek onderhoudBrandstofverbruik

Optionele ultrasone vulsensor

HULPSYSTEEM VOOR LEGEN OPVANGBAK

Het hulpsysteem voor het legen van de opvangbak bestaat uit twee delen (zie de de uitgebreide productbeschrijving verderop voor afbeeldingen)

  
1. Ultrasone sensor, geplaatst boven aan de voorzijde van de opvangbak om het vulniveau te meten2. Digitaal dashboard geeft het vulniveau van de opvangbak weer in het gezichtsveld van de bestuurder

Belangrijkste voordelen:

 • Een minimale tijdsbesparing van 15 minuten per dag omdat de vulsensor niet hoeft te worden aangepast
 • Dankzij de actuele weergave van het vulniveau kan de bestuurder het legen beter timen, waardoor de productiviteit met minstens 10 procent wordt verhoogd (afhankelijk van het maaigebied en het maaigedrag)
 • De betrouwbare vulniveau-indicator voorkomt een verkeerde afstelling en verhoogt de productiviteit aanzienlijk:
  • Verstopping van de opvangtunnel door een overvolle opvangbak en een laat vulsignaal wordt voorkomen, waardoor extra tijd voor het handmatig schoonmaken van de tunnel wordt bespaard
  • Onnodige ritten voor het legen van een niet-gevulde opvangbak door een te gevoelig ingestelde vulsensor worden voorkomen.
 • Bijgevolg ook brandstofbesparing
 • Bovendien is dit systeem
 • Gemakkelijk te gebruiken
 • Zelfverklarend
 • Bewezen technologie (vergelijkbaar met parkeersensoren op auto’s)
 • Omdat er geen bewegende delen in aanraking komen met het gras, veroorzaakt het systeem weinig storingen
ULTRASONE VULSENSOR
Ultrasone vulsensor

Ultrasone vulsensor

De ultrasone vulsensor is vergelijkbaar met parkeersensoren op moderne auto’s.

De sensor bevindt zich boven aan de voorzijde van de opvangbak. De sensor is in de opvangbak geplaatst op de plek die als laatste wordt gevuld. Er is een kleine v-vormige deflector geplaatst, waardoor zich geen gras kan ophopen boven op de sensor.

De sensor heeft een grote reikwijdte dankzij de positionering. De sensor is ongevoelig ingesteld tot de opvangbak halfgevuld is. Wanneer de opvangbak halfvol is, wordt de sensor gevoeliger en wordt de display op het dashboard geactiveerd. Deze instelling laat de bestuurder weten wanneer de opvangbak geleegd moet worden en zorgt tegelijkertijd voor weinig afleiding.

De ultrasone sensor wordt ingesteld in de fabriek en aangepast op de machine en de opvangbak. Er is geen aanpassing nodig in het veld

 • De vulsensor werkt met alle grastypen en vergt geen ervaring van de bestuurder wat betreft aanpassing per grastype
 • Voorkomt extra schoonmaak van de opvangtunnel door blokkering als gevolg van een laat vulsignaal (overvolle opvangbak) door een verkeerde afstelling
 • Nooit meer halfgevulde opvangbak legen als gevolg van een vroegtijdig vulsignaal, veroorzaakt door een verkeerde instelling van de vulindicator
DIGITAAL DASHBOARD
#

Het digitale dashboard ontvangt het signaal van de ultrasone sensor, waardoor het actuele vulniveau kan worden weergegeven op de display.

Andere voordelen van het digitale dashboard zijn de systeemcontrole en de continu beschikbare machinegegevens.

(Opmerking: in de bovenstaande afbeelding wordt alle mogelijke informatie weergegeven, tijdens de werkzaamheden wordt alleen actuele en belangrijke informatie getoond)

VULNIVEAU-INDICATOR OPVANGBAK:
#
#

De vulniveau-indicator van de opvangbak (blauw frame) is een staafindicator met zes balken. Zoals hieronder uiteengezet in paragraaf 4.1, geeft de indicator het toenemende vulniveau aan vanaf het moment dat de opvangbak half gevuld is. In stappen van 10 procent wordt het vulniveau vanaf 50 tot 100 procent getoond, waardoor de bestuurder zich kan richten op het maaien zonder afgeleid te worden door de display. De bovenste twee balken van de indicator hebben rode lijnen aan de zijkant om de bestuurder te waarschuwen wanneer de opvangbak moet worden geleegd.

De vulindicator:

 • Helpt de bestuurder het leegmoment van de opvangbak goed te timen. Tijdverspilling door onnodig en onproductief vervoer wordt voorkomen
 • Blokkering van de opvangtunnel door een laat vulsignaal (overvolle opvangbak) en leging van niet volledig gevulde opvangbakken wordt voorkomen, waardoor onproductief werk wordt verminderd
PrestatiesProductieve tijdExploitatiekosten
 GebruiksgemakGeen afstelling nodigBetrouwbare werking in alle omstandighedenHelpt bestuurder bij optimale timing voor legenGeen onderdelen met mechanische slijtageSchoonmaak van opvangtunnel vanwege blokkering wordt voorkomen

Eenvoudig onderhoud dankzij makkelijke te openen motorkap

ONDERHOUD VAN MOTOR EN TRANSMISSIE IS EENVOUDIG EN KOSTENBESPAREND
Eenvoudige toegang tot de motor

Eenvoudige toegang tot de motor 

#

Toegang tot de motor voor onderhoud is eenvoudig dankzij de motorkap die uit één onderdeel bestaat. De afdekking, het luchtfilter, de oliepeilstokken etc. zijn allemaal handig aan de linkerkant geplaatst. Wanneer er groot onderhoud is vereist, kan de motorkap eenvoudig zonder gereedschap worden verwijderd voor optimale toegang. Met het indicatielampje op het dashboard en de indicatorsensor op het luchtfilter zelf, wordt het dagelijks onderhoud wel heel eenvoudig. Daardoor gaat de motor langer mee en zijn aangesloten filters energiezuiniger. U kunt de afdekking van het luchtfilter eenvoudig opzij schuiven zodat u die eenvoudig met lucht kunt reinigen.

LANGE ONDERHOUDSINTERVALLEN

De multifunctionele hendel behoort tot de standaarduitrusting van de X950R. Hiermee kunt u het platform verhogen en verlagen. Ook kunt u de opvangbak verhogen, verlagen en legen. Met de hendel is bediening heel eenvoudig en intuïtief. Van de hele markt is de X950R de tractor die het snelst kan worden geleegd. Hij wordt aan de rechterkant geplaatst op de plaats waar de bestuurder overheen leunt om naar achteren te kijken wanneer de trechter wordt geleegd.

LEGE ACCU OF TANK IS ZO VERHOLPEN
De accuis eenvoudig toegankelijk, zonder gereedschap, via de voorkant (beschermd met zwarte afdekkingskap).

De accuis eenvoudig toegankelijk, zonder gereedschap, via de voorkant (beschermd met zwarte afdekkingskap). 

De vrijloopklep is eenvoudig te bereiken via de grote moer in het midden van het bestuurdersplatform.

De vrijloopklep is eenvoudig te bereiken via de grote moer in het midden van het bestuurdersplatform.

 Smeerpunten zijn eenvoudig toegankelijk
DE VOORDELEN VAN JOHN DEERE:
PrestatiesProductiviteitExploitatiekosten
ProductiviteitComfortGebruiksgemakKwaliteitVeiligheidWanneer er een reparatie is vereist of de benzine leeg is, kan een persoon de tractor eenvoudig duwen.Wanneer de accu leeg is, kan een persoon eenvoudig de tractor starten.Vijftig procent minder onderhoud dan bij tractors van de concurrent.Verminderde onderhoudskosten: Bespaar tot wel € 6000 over een periode van vijf jaarEenvoudige dagelijkse controle van machine.Snel smeren van de machine

Motorvermogen18,5 kW
(25,2 pk)
TransmissieHydraulische
BesturingTweewielaandrijving
Snelheid vooruit14,5 km/u
Schuiven naar boven