ELIET breidt zijn gamma doorzaaimachines uit met de nieuwe DZC450.

Dit kleinere model verlaagt de instap tot doorzaaien. Met een werkbreedte van 45 cm heeft deze DZC450 de afmetingen die hem perfect inzetbaar maken in de meeste hedendaagse tuinen.

Eigenschappen

ELIET PERMANENT PUNTIGE MESSEN™: HAAL MEER UIT UW GAZON

ELIET PERMANENT PUNTIGE MESSEN™: HAAL MEER UIT UW GAZON

Elke ELIET doorzaaicombi is standaard uitgerust met de Permanent Puntige Messen™. Door een revolutionaire technologie krijgen de messen een zelfslijpend effect waardoor deze gedurende
de volledige standtijd hun punt behouden. Aangezien deze messen steeds puntig blijven kan u ze dan ook volledig opslijten zonder aan rendement in te boeten. Deze unieke ELIET messen staan garant voor een standtijd van minstens 100 uur.

MESSEN

MESSEN

Het zware werk bij deze ELIET machine wordt verricht door de 45 messchijven onder de machine. Speciaal geharde messen snijden met een interval van 10 à 15 mm groeven in de gazonbodem. De messen draaien overtop, zodat de weggefreesde aarde, vilt en mos en gras uit het gazon worden opgelicht. Door deze werkwijze bekomt men zuivere groeven die het graszaad beter opvangen en herbergen. Voor het doorzaaien is de ideale mesdikte 3 mm.

RENDEMENT

RENDEMENT

De verjongingskuur voor een gazon is eenvoudig te becijferen, de rijsnelheid is dankzij de wielaandrijving constant en het zaaidebiet kan vrij precies worden ingesteld. Het verjongingseffect van een doorzaaibehandeling is bij voldoende neerslag binnen de 14 dagen merkbaar.

GEBRUIKSGEMAK

GEBRUIKSGEMAK

Doorzaaien is geen omslachtige gazonbehandeling. Na het opruimen van een intensieve verticuteerbeurt kan men aan de slag. De DZC 450 is heel eenvoudig te bedienen. Hoewel de machine een werkbreedte heeft van 450 mm blijft deze doorzaaimachine compact in afmeting en dankzij de walsaandrijving gemakkelijk te besturen. De volledige bediening kan gebeuren vanaf het stuur. (inschakelen messen, inschakelen rijaandrijving, openen van zaadstrooien, op werkdiepte brengen).

Technologie

Innovatieve Doorzaaitechniek DZC450

INNOVATIEVE DOORZAAITECHNIEK DZC450

Aangezien bij het doorzaaien het nieuw graszaad tussen de vegetatie van het bestaand gazon wordt ingebracht, is het essentieel voor het welslagen van de behandeling dat het graszaad zo snel als mogelijk kan ontkiemen en zo de groeikansen worden gemaximaliseerd. Het gepatenteerde werkingsprincipe van de DZC450 brengt het zaad in optimale omstandigheden in: 1. Bodem open makenDe messenas die vooraan in de machine is geplaatst freest groeven van 8 mm diep in de gazonbodem en vormt zo het zaaibed voor het graszaad. 2. Wegprojecteren van het vuilDe messen draaien overtop en werpen de aarde in een grote boog naar achter zodat het niet onmiddellijk de groeven weer afdekt. 3. Precisie zaaienEen ingenieus en compact zaadverdeelsysteem (Helix Seed DuctTM ) voert het zaad onder de projectiestroom van vuil door en strooit het via kleine kanaaltjes precies tot boven de gesneden groeven uit. 4. InjecterenEen kleine windgenerator blaast lucht door de zaadstrooitrechterjes zodat het zaad aangeblazen wordtbij het uitstrooien. Hierdoor valt het zaad sneller en komt het met precisie in het zaadbed terecht. 5. WalsenDe aangedreven rubberen loopwals komt net na de uitstrooizone en drukt het zaaibed aan zodater een goed contact tussen aarde en zaad ontstaat. 6. Afdekken van het zaadDe stroom van de geprojecteerde aarde valt pas achter de loopwals op de gezaaide zone neer. Dezeaarde dekt het zaadbed af en zorgt als het ware voor een beschermende laag op het zaad die hierdoorde groeikansen vergroten.

Specificaties

PERFORMANTIE
Motorkeuze6,5 pk Honda GX200
Werkbreedte450 mm
ChassisStaalplaat 3 mm
Mesinterlinie27 mm
MestypePermanent Puntige MessenTM
Diepte-instelling8 – 10 mm
Aantal messen45
RotorØ230 mm
ZaadtransportHelix Seed DuctTM
Zaadbakvolume50 L
Zaaddebiet20 gr/m² – 25 gr/m² -30 gr/m²- 35 gr/m²
Rijsnelheid2 km/u.
Rolaandrijvingrubberen tractierol (diam. 100 mm)
DESIGN
Afmetingen (L x B x H in mm)1430 x 650 x 950 mm
Gewicht125 kg
Comfortverstelbaar stuur in hoogte (100 mm)
trillingsgedemt stuur

Accessoires & motor

Motorversies

DZC 450

DZC 450 6,5 PK HONDA GX200

Schuiven naar boven