Weidemann 1140 SPECIAL

COMPACTE WEIDEMANN 1140; SHOVEL MET EEN RIJKE UITRUSTING.

De Weidemann 1140 CX30 is samen met de Weidemann 1140 de meest compacte Weidemann shovel. Een kleine krachtpatser met een voor Weidemann kenmerkende overbemeten constructie. Een sterke machine die z’n meerwaarde bewijst in krappe ruimtes en smalle doorgangen. Zoals alle Weidemann shovels is ook deze Weidemann onder andere voorzien van 2 hefcilinders, poedercoating, een zwaar knikpunt, sterke assen en krachtige hydraulische componenten. (Rexroth) Kenmerkend aan deze 1140 is z’n krachtige hydrostatische aandrijving waardoor de 1140 special niet alleen sterk- maar ook snel is.

WEIDEMANN 1140 SPECIAL

Weidemann 1140 special : compacte constructie, laag zwaartepunt, kleine draaicirkel en krachtig motorvermogen. Al deze functies kenmerken sinds jaren de Weidemann modellen en bepalen nog altijd het grote succes van deze machines. Moeiteloos voeren de knikladers, iedere taak uit- en werken daarbij snel, flexibel en veilig. Een Weidemann shovel kan gewoon altijd en overal worden ingezet. De multifunctionele joystick zorgt voor een eenvoudige prettige bediening van deze Weidemann 1140.

  • POEDERCOATING VOOR PERFECTIE

Weidemann bouwt hoogwaardige machines. Kwaliteit staat voorop, en dat wordt doorgevoerd in alle facetten van het proces. Vanaf het eerste idee, tot de aflevering bij de klant en de periode daarna, Weidemann levert de hoogste kwaliteit. Vanzelfsprekend dat deze machines geleverd worden met een duurzame hoogwaardige poedercoating. Niet de goedkoopste methode, wel de meest duurzame, zodat u lang kunt genieten van een mooie machine!

  • TILLEN

De capaciteiten die vermeld worden zijn op de volgend manier gemeten: De betreffende machine staat recht, het hefframe is halfhoog ( horizontaal) en de last wordt gemeten in de bak, of midden op de palletvorken. Dit is het meest kritische punt. Het gewicht van de bak- of palletvorken is dus inbegrepen. Meten zoals er mee gewerkt wordt!

  • DUBBELE CYLINDER

Weidemann kiest voor kwaliteit, dit is onder andere te zien aan het feit dat alle Weidemann wielladers geleverd worden met dubbele hefcilinders, in plaats van een enkele. Het voordeel voor u: meer opbreekkracht, en het tegengaan van torsiekrachten, en daardoor op lange termijn lagere onderhoudskosten.

  • KNIKLADERS

Weidemann knikladers zijn voorzien van een overbemeten knikpendelpunt. Voordeel voor u: een kleine draaicirkel, dus meer wendbaarheid, en door het pendelende karakter houdt de machine altijd contact met de ondergrond. Door deze constructie kunnen machines laag gebouwd blijven, er is immers geen pendel-as nodig. Hierdoor is het lastzwaartepunt gunstiger, en ontstaat er een stabiele machine.

SPECIFICATIES

WEIDEMANN 1140 SPECIAL

Motor3 cil.Perkins
Motorvermogen18,5kw / 27pk
AandrijvingHydrostatisch
Rijsnelheid0-17 km/h
Bedrijfgewicht1630 kg
Lengte2733 mm
Breedte850 mm
Hoogte2124 mm
Hoogte EPS dak / ingeklapt
Hef hoogte2734 mm
Binnen draaicirkel600 mm
Kiplast recht in bak688 kg
Kiplast recht op palletvorken556 kg
Kiplast geknikt in bak509 kg
Kiplast geknikt op palletvorken407 kg
Opbreekkracht1340 daN
Schuiven naar boven