Weidemann 1160 Special

De Weidemann 1160 special, ook wel bekend als de Weidemann 1160 CX35, is een van de best verkochte modellen van Weidemann Nederland BV. Op Initiatief van Weidemann Nederland BV is dit model ontworpen, en sluit goed aan op de vraag in Nederland. Deze krachtige Weidemann 1160 wordt op diverse terreinen dagelijks ingezet. Straatwerk, groenvoorziening, sloop, bouw, hippisch, veehouderij, overal bewijzen de 1160-ers dagelijks hun nut. De Weidemann 1160 special verschilt met de Weidemann 1160, door een veel rijker uitrustingsniveau, waardoor de machine krachtiger is in aandrijving & hefkracht. Sneller door de snelgang, en zeer compleet, zodat werken met de Weidemann 1160 special, elk moment speciaal is.

  • POEDERCOATING VOOR PERFECTIE

Weidemann bouwt hoogwaardige machines. Kwaliteit staat voorop, en dat wordt doorgevoerd in alle facetten van het proces. Vanaf het eerste idee, tot de aflevering bij de klant en de periode daarna, Weidemann levert de hoogste kwaliteit. Vanzelfsprekend dat deze machines geleverd worden met een duurzame hoogwaardige poedercoating. Niet de goedkoopste methode, wel de meest duurzame, zodat u lang kunt genieten van een mooie machine!

  • TILLEN MET WEIDEMANN

De capaciteiten die vermeld worden zijn op de volgend manier gemeten: De betreffende machine staat recht, het hefframe is halfhoog ( horizontaal) en de last wordt gemeten in de bak, of midden op de palletvorken. Dit is het meest kritische punt. Het gewicht van de bak- of palletvorken is dus inbegrepen. Meten zoals er mee gewerkt wordt!

  • WEIDEMANN DUBBELE CYLINDER

Weidemann kiest voor kwaliteit, dit is onder andere te zien aan het feit dat alle Weidemann wielladers geleverd worden met dubbele hefcilinders, in plaats van een enkele. Het voordeel voor u: meer opbreekkracht, en het tegengaan van torsiekrachten, en daardoor op lange termijn lagere onderhoudskosten.

  • WEIDEMANN KNIKLADERS

Weidemann knikladers zijn voorzien van een overbemeten knikpendelpunt. Voordeel voor u: een kleine draaicirkel, dus meer wendbaarheid, en door het pendelende karakter houdt de machine altijd contact met de ondergrond. Door deze constructie kunnen machines laag gebouwd blijven, er is immers geen pendel-as nodig. Hierdoor is het lastzwaartepunt gunstiger, en ontstaat er een stabiele machine.

SPECIFICATIES

WEIDEMANN 1160 SPECIAL

MotorPerkins dieselmotor 3 cilinder, stage 5
Motorvermogen18,4 Kw bij 2600 tpm
AandrijvingHydrostatisch via cardan
Rijsnelheid0-20 km/h
Bedrijfgewicht2150 kg
Lengte3005 mm
Breedte1044 mm
Hoogte2237 mm
Hoogte EPS dak / ingeklapt
Hoogte EPS+ dak / ingeklapt
Hoogte cabine
Hef hoogte2740 mm
Binnen draaicirkel1017 mm
Kiplast recht in bak1.285 kg
Kiplast recht op palletvorken1.048 kg
Kiplast geknikt in bak994 kg
Kiplast geknikt op palletvorken808 kg
Opbreekkracht2170 daN
Schuiven naar boven