WEIDEMANN 1160

ALLROUNDER

Weidemann 1160. Deze Weidemann wordt overal ingezet, door z’n goed op elkaar afgestemde verhoudingen( lengte/breedte/hoogte/hefkracht). In de basis beschikt de compacte Weidemann 1160 over alles wat u van een compacte machine kunt verwachten. Snelwissel, 3e hydraulische functie, sterke assen. De Weidemann 1160 heeft meer eigen gewicht dan de kleinere Weidemann 1140, en kan daardoor meer heffen, en heeft meer duwkracht.

Compacte constructie, laag zwaartepunt, kleine draaicirkel en krachtig motorvermogen – deze functies kenmerken sinds jaren bouwseries van Weidemann en bepalen nog altijd het grote succes van deze machines. Moeiteloos voeren de knikladers iedere taak uit en werken daarbij snel, flexibel en veilig – een Weidemann 1160 kan gewoon altijd worden ingezet.

Compacte constructie, laag zwaartepunt, kleine draaicirkel en krachtig motorvermogen – deze functies kenmerken sinds jaren de Hoftrac bouwseries van Weidemann en bepalen nog altijd het grote succes van deze machines. Moeiteloos voeren de knikladers iedere taak uit en werken daarbij snel, flexibel en veilig – een Weidemann Hoftrac kan gewoon altijd worden ingezet.

  • POEDERCOATING VOOR PERFECTIE

Weidemann bouwt hoogwaardige machines. Kwaliteit staat voorop, en dat wordt doorgevoerd in alle facetten van het proces. Vanaf het eerste idee, tot de aflevering bij de klant en de periode daarna, Weidemann levert de hoogste kwaliteit. Vanzelfsprekend dat deze machines geleverd worden met een duurzame hoogwaardige poedercoating. Niet de goedkoopste methode, wel de meest duurzame, zodat u lang kunt genieten van een mooie machine!

  • TILLEN MET WEIDEMANN

De capaciteiten die vermeld worden zijn op de volgend manier gemeten: De betreffende machine staat recht, het hefframe is halfhoog ( horizontaal) en de last wordt gemeten in de bak, of midden op de palletvorken. Dit is het meest kritische punt. Het gewicht van de bak- of palletvorken is dus inbegrepen. Meten zoals er mee gewerkt wordt!

  • WEIDEMANN DUBBELE CYLINDER

Weidemann kiest voor kwaliteit, dit is onder andere te zien aan het feit dat alle Weidemann wielladers geleverd worden met dubbele hefcilinders, in plaats van een enkele. Het voordeel voor u: meer opbreekkracht, en het tegengaan van torsiekrachten, en daardoor op lange termijn lagere onderhoudskosten.

  • WEIDEMANN KNIKLADERS

Weidemann knikladers zijn voorzien van een overbemeten knikpendelpunt. Voordeel voor u: een kleine draaicirkel, dus meer wendbaarheid, en door het pendelende karakter houdt de machine altijd contact met de ondergrond. Door deze constructie kunnen machines laag gebouwd blijven, er is immers geen pendel-as nodig. Hierdoor is het lastzwaartepunt gunstiger, en ontstaat er een stabiele machine.

COMPLEET

Elke Weidemann 1160 die Weidemann Nederland BV levert, is compleet te noemen, dat betekend, alles zit erop wat er minimaal op moet zitten. Ook de Weidemann 1160 is daar geen uitzondering op. Voorzien van sterke assen, krachtige motor, snelwissel, 3e functie, en werkverlichting, maken de Weidemann 1160 tot een direct inzetbare machine. Weidemann Nederland BV heeft standaard de Weidemann 1160 special op voorraad, de Weidemann 1160 kan op wens besteld worden. Eventueel tegen meerprijs kan de machine door u geconfigureerd worden.

Let op: afbeeldingen kunnen opties tonen die niet standaard zijn. Informeer vóór aankoop.

SPECIFICATIES

WEIDEMANN 1160

MotorPerkins dieselmotor 3 cilinder
Motorvermogen18,4 kW/25 PK
AandrijvingHydrostatisch
Rijsnelheid0-15
Bedrijfgewicht1910
Lengte3005mm
Breedte1044mm
Hoogte2237mm
Hoogte EPS dak / ingeklapt2341mm / 1928mm
Hoogte EPS+ dak / ingeklaptn.v.t.
Hoogte cabine2302mm
Hef hoogte2740mm
Binnen draaicirkel1017mm
Kiplast recht in bak1074kg
Kiplast recht op palletvorken829kg
Kiplast geknikt in bak815kg
Kiplast geknikt op palletvorken631kg
Opbreekkracht
Schuiven naar boven