Weidemann 1260 LP

Weidemann 1260 LP. De meest compacte machine uit de LP – serie. LP staat voor Low Position. Weidemann levert zeer laag gebouwde machines, die zo laag van constructie zijn, dat zelfs de laagste ruimtes, toegankelijk worden voor de compacte krachtpatser van Weidemann. Weidemann 1260 LP, bovenkant van het ROPS/FOPS beschermdak 1980mm!!

Door slim te construeren, is de Weidemann 1260LP, – zonder concessies te doen – een rijk uitgeruste, complete machine. Een Weidemann dus, maar dan een lage Weidemann. Hydraulisch snelwissel, 2 hefcilinders, poedercoating, zwaar knikpendelpunt, werkverlichting voor- en achter, behoort tot de standaarduitrusting van deze bijzondere machine.

Weidemann 1260 LP. Laag is waar de L in LP voor staat. Deze Weidemann 1260 LP komt op plaatsen waar standaardmachines niet kunnen komen. Handig in lage ruimtes, zoals gebouwen. De Weidemann 1260 LP wordt ingezet op behoorlijk veel verschillende plaatsten; o.a. sloopwerken, bouwwerken, veehouderij, paardenstallen, dierenparken, gemeentewerken. De lage constructie van de doordachte Weidemann 1260 LP zorgt bovendien ook nog eens voor extra stabiliteit, door z’n lage lastzwaartepunt.

Bent u op zoek naar een lage compacte wendbare shovel? Weidemann Nederland BV heeft ‘m ! U bent van harte welkom in onze showroom in Swifterbant!

Let op: afbeeldingen kunnen opties tonen die niet standaard zijn. Informeer vóór aankoop

  • POEDERCOATING VOOR PERFECTIE

Weidemann bouwt hoogwaardige machines. Kwaliteit staat voorop, en dat wordt doorgevoerd in alle facetten van het proces. Vanaf het eerste idee, tot de aflevering bij de klant en de periode daarna, Weidemann levert de hoogste kwaliteit. Vanzelfsprekend dat deze machines geleverd worden met een duurzame hoogwaardige poedercoating. Niet de goedkoopste methode, wel de meest duurzame, zodat u lang kunt genieten van een mooie machine!

  • TILLEN MET WEIDEMANN

De capaciteiten die vermeld worden zijn op de volgend manier gemeten: De betreffende machine staat recht, het hefframe is halfhoog ( horizontaal) en de last wordt gemeten in de bak, of midden op de palletvorken. Dit is het meest kritische punt. Het gewicht van de bak- of palletvorken is dus inbegrepen. Meten zoals er mee gewerkt wordt!

  • WEIDEMANN DUBBELE CYLINDER

Weidemann kiest voor kwaliteit, dit is onder andere te zien aan het feit dat alle Weidemann wielladers geleverd worden met dubbele hefcilinders, in plaats van een enkele. Het voordeel voor u: meer opbreekkracht, en het tegengaan van torsiekrachten, en daardoor op lange termijn lagere onderhoudskosten.

  • WEIDEMANN KNIKLADERS

Weidemann knikladers zijn voorzien van een overbemeten knikpendelpunt. Voordeel voor u: een kleine draaicirkel, dus meer wendbaarheid, en door het pendelende karakter houdt de machine altijd contact met de ondergrond. Door deze constructie kunnen machines laag gebouwd blijven, er is immers geen pendel-as nodig. Hierdoor is het lastzwaartepunt gunstiger, en ontstaat er een stabiele machine.

SPECIFICATIES

WEIDEMANN 1260 LP

Motor3 cil.Perkins
Motorvermogen18,4 kW / 25 PK stage 5
AandrijvingHydrostatisch
Rijsnelheid20 km/h
Bedrijfgewicht2100 kg
Lengte3240 mm
Breedte980 mm
Hoogte1980 mm
Hoogte EPS dakn.v.t.
Hoogte EPS+ dak / ingeklaptn.v.t.
Hoogte cabine1980 mm
Hef hoogte2510 mm optioneel 2700 mm of 2900 mm
Binnen draaicirkel1610 mm
Kiplast recht in bak1160 kg – 1690 kg
Kiplast recht op palletvorken890 kg – 1260 kg
Kiplast geknikt in bak980 kg 1 1440 kg
Kiplast geknikt op palletvorken740 kg – 1080kg
Opbreekkracht
Schuiven naar boven