Weidemann 1140

WEIDEMANN 1140 BASIC LINE

DE MEEST COMPACTE KRACHTPATSER VAN WEIDEMANN.

De Weidemann 1140 is de meest compacte Weidemann shovel. Een kleine krachtpatser met een voor Weidemann kenmerkende overbemeten constructie. Een sterke machine die z’n meerwaarde bewijst in krappe ruimtes en smalle doorgangen. Zoals alle Weidemann shovels is ook deze Weidemann onder andere voorzien van 2 hefcilinders, poedercoating, een zwaar knikpunt, sterke assen en krachtige hydraulische componenten. Kenmerkend aan deze 1140 is z’n rijpedaal, waardoor doseren van de snelheid zeer eenvoudig gaat. Handig met een veegmachine, of een instrooi-bak.

DE MEEST COMPACTE WEIDEMANN

Compacte constructie, laag zwaartepunt, kleine draaicirkel en krachtig motorvermogen – deze functies kenmerken sinds jaren de originele bouwseries en bepalen nog altijd het grote succes van de machines. Moeiteloos voeren deze knikladers iedere taak uit en werken daarbij snel, flexibel en veilig – een Weidemann kniklader kan gewoon altijd worden ingezet.

De Weidemann 1140 is het ‘instapmodel’ van Weidemann. Deze shovel is een uiterst economisch vriendelijke machine zonder poespas maar toch mét de échte kwaliteit van Weidemann.

  • POEDERCOATING

POEDERCOATING VOOR PERFECTIE

Weidemann bouwt hoogwaardige machines. Kwaliteit staat voorop, en dat wordt doorgevoerd in alle facetten van het proces. Vanaf het eerste idee, tot de aflevering bij de klant en de periode daarna, Weidemann levert de hoogste kwaliteit. Vanzelfsprekend dat deze machines geleverd worden met een duurzame hoogwaardige poedercoating. Niet de goedkoopste methode, wel de meest duurzame, zodat u lang kunt genieten van een mooie machine!

  • HEFFEN

TILLEN MET WEIDEMANN

De capaciteiten die vermeld worden zijn op de volgend manier gemeten: De betreffende machine staat recht, het hefframe is halfhoog ( horizontaal) en de last wordt gemeten in de bak, of midden op de palletvorken. Dit is het meest kritische punt. Het gewicht van de bak- of palletvorken is dus inbegrepen. Meten zoals er mee gewerkt wordt!

  • DUBBELE CYLINDER

WEIDEMANN DUBBELE CYLINDER

Weidemann kiest voor kwaliteit, dit is onder andere te zien aan het feit dat alle Weidemann wielladers geleverd worden met dubbele hefcilinders, in plaats van een enkele. Het voordeel voor u: meer opbreekkracht, en het tegengaan van torsiekrachten, en daardoor op lange termijn lagere onderhoudskosten.

  • KNIKLADER

WEIDEMANN KNIKLADERS

Weidemann knikladers zijn voorzien van een overbemeten knikpendelpunt. Voordeel voor u: een kleine draaicirkel, dus meer wendbaarheid, en door het pendelende karakter houdt de machine altijd contact met de ondergrond. Door deze constructie kunnen machines laag gebouwd blijven, er is immers geen pendel-as nodig. Hierdoor is het lastzwaartepunt gunstiger, en ontstaat er een stabiele machine.

AANDRIJVING

WEIDEMANN 1140 BASIC LINE AANDRIJVING

De rijaandrijving is hydraulisch, via een kantel-voetpedaal wordt de rijrichting bepaald. De hefinrichting wordt met een eenvoudige hendel bediend.
Dit in tegenstelling tot de Weidemann 1140 Special waarbij zowel de rijrichting als de hefarm met een multifunctionele joystick ergonomisch bediend kan worden.

Let op: afbeeldingen kunnen opties tonen die niet standaard zijn. Informeer vóór aankoop.

SPECIFICATIES

WEIDEMANN 1140 BASIC LINE

Motor3 cil.Perkins dieselmotor
Motorvermogen18,5kw / 27pk
AandrijvingHydrostatisch
Rijsnelheid0-17 km/h
Bedrijfgewicht1550 kg
Lengte2730 mm
Breedte850 mm
Hoogte2124 mm
Hoogte EPS dak / ingeklapt
Hef hoogte2734 mm
Binnen draaicirkel600 mm
Kiplast recht in bak664 kg
Kiplast recht op palletvorken532 kg
Kiplast geknikt in bak490 kg
Kiplast geknikt op palletvorken391 kg
Opbreekkracht1340 daN

Schuiven naar boven