De ELIET NEO2 is opvallend door zijn uniek en esthetisch design die een aantal wereldprimeurs integreert. Dit is de eerste versnipperaar met een inkijkbare versnipperkamer en heeft als eerste in de markt een kunststof-composiet versnipperkamer. Tevens is de machine met zijn standaard geïntegreerde opvangzak zeer handig en proper tijdens het werk. 

Eigenschappen

GEMAKKELIJK ONDERHOUD

GEMAKKELIJK ONDERHOUD

Door het openen van het transparante venster en het uitnemen van de veiligheidsklep, wordt er een grote opening naar de versnipperkamer vrij gemaakt. De geleidelijk smaller wordende schacht maakt het gemakkelijk om bij de messen te komen en deze uit de machine te halen voor het slijpen.

COMPACT DESIGN

COMPACT DESIGN

De ELIET NEO is ontworpen om in een mum van tijd op te plooien. Ineengeklapt wordt het volume van de machine gehalveerd, wat uitermate handig is om deze op te bergen. Het wielkader kan daarenboven gebruikt worden om op te hangen aan bv. een muur.

INVOEROPENING

INVOEROPENING

De NEO2 heeft een lage en comfortabele invoerhoogte. Voor veiligheidsredenen werd de invoeropening beperkt. Deze opening werd ontworpen
De invoeropening, die voor veiligheidsredenen beperkt is, werd ontworpen voor een minimale  weerstand bij de invoer. Voor het inbrengen van sterk gesplitste takken kan de opening dan weer aangepast worden.
De grotere invoeropening van de krachtigere NEO² en NEO³ zijn perfect voor het inbrengen van grotere hoeveelheden zacht en bladrijk materiaal, alsook de grotere vertwijgde takken.

GROOT VERMOGEN

GROOT VERMOGEN

De esthetisch ontworpen luchtopeningen werden ontworpen om een geoptimaliseerde luchtstroom te voorzien rond de motor voor maximale afkoeling.  De gebruiker kan dan ook zonder zorgen het grote vermogen van deze machine uitbuiten bij het versnipperen van grote volumes.

TRANSPARANTE VERSNIPPERKAMER

TRANSPARANTE VERSNIPPERKAMER

De versnipperkamer werd vervaardigd uit hoogtechnologisch kunststof-composiet. Deze innovatie liet de ontwerpers toe om een betere versnipperkamer te ontwerpen met een optimale en snellere snipperstroom.
Dit materiaal is daarenboven geluidsabsorberend wat dan weer voordelig is voor het geluidsniveau van deze versnipperaar.
Dankzij een transparant venster kan de gebruiker in de maalkamer kijken en het versnipperproces volgen. Op die manier kan hij/zij ook blokkades voorkomen en anticiperen op versleten messen en dergelijke.

STOPCONTACT

STOPCONTACT

Het stopcontact werd mooi geïntegreerd in het design van de machine. Het deksel houdt de stekker op zijn plaats en voorkomt daardoor dat deze uitgetrokken wordt tijdens het werk. Wanneer de stekker uitgetrokken wordt, sluit het deksel automatisch.

GROTE WIELEN

GROTE WIELEN

De NEO werd voorzien van 250 mm sterke aluminium wielen met grote banden (65 mm). De ergonomisch hendel geeft de gebruiker een maximale houvast waardoor hij/zij de versnipperaar zonder moeite rond zijn tuin kan verplaatsen.

OPVANGZAK

OPVANGZAK

Waarom zouden we het u moeilijk maken om snippers te verzamelen? ELIET voorziet dan ook standaard een opvangzak op de NEO. De zak schuift met het grootste gemak onder de machine en werd voorzien van een magnetische veiligheidsschakelaar. Dit maakt het onmogelijk voor omstaanders om de opvangzak te openen en zich te verwonden.

CALLIBRATIEZEEF

CALLIBRATIEZEEF

De hoge snijsnelheid en een callibratiezeef met een rooster van welgeplaatste en gedimensioneerde gaten garanderen de productie van kleine en uniforme snippers.

GELUIDSARM

GELUIDSARM

De motor van de ELIET NEO is omringd met vibratie-absorberende geluidsdempers in rubber. Op die manier worden de vibraties niet van de messen door de volledige maalkamer verspreid.

Technologie

BIOTECH™ SNIPPERS

BIOTECH™ SNIPPERS

Door het snijproces volgens het Hakbijlprincipe™, worden snippers intens gekneusd en uitgerafeld.
Deze Biotech™ Snippers van ELIET hebben hierdoor gunstige vezelstructuren die sneller worden afgebroken. Na het versnipperen bekomt u meteen een goed en luchtig mengsel met de juiste vochtigheidsgraad. Zo dragen Biotech™ Snippers bij tot een betere werking van uw composteringsysteem.

ELIET HAKBIJLPRINCIPE™: LAAT HET HOUT HET WERK DOEN

ELIET HAKBIJLPRINCIPE™: LAAT HET HOUT HET WERK DOEN

De ELIET versnipperaars zijn uitgerust met het gepatenteerde ELIET Hakbijlprincipe™. Deze versnippertechnologie gebruikt de zwakte van het hout door het in de vezelrichting te snijden.
De messen van ELIET versnipperaars hakken net als miniatuur kliefbijltjes op het groenafval in. Het hout wordt hierbij in de vezelrichting open gekliefd en afgesneden. Per minuut wordt deze cyclus duizenden keren herhaald door het grote aantal messen. Dit levert kleine uniforme snippers op, die perfect kunnen dienen als mulchlaag voor de bodem of voor uw compostvat.

ELIET VERSNIPPERAARS: VERSNIPPER BETER, COMPOSTEER BETER

ELIET VERSNIPPERAARS: VERSNIPPER BETER, COMPOSTEER BETER

Deskundig snoeien houdt de planten, struiken en bomen in uw tuin gezond en krachtig. Het groenafval dat daarbij wordt geproduceerd, is bovendien ook nog eens een waardevolle bron van energie voor nieuw leven in uw tuin. De manier waarop groenafval versneden wordt, heeft daarbij een sterke invloed op het vervolg van de afbraakcycli.

ELIET steunt het gedachtegoed van Jean Pain, een Franse pionier in compostering die zijn naam gegeven heeft aan het Comité Jean Pain, een professionele organisatie van compostmeesters. Hij ontdekte hoe met de humus van fijne houtsnippers de droge grond in de Provence vruchtbaar voor oogst kon worden gemaakt. Hiermee werd hij de grondlegger voor bio-tuinieren op basis van compost. Met de ELIET versnipperaars kan u dit principe nu ook in uw tuin introduceren.

Eliet heeft een lijn van krachtige hakselaars, die snippers creëren met toegevoegde waarde voor de biologische kringloop. Als uitvinder van de mobiele versnipperaar ontwikkelde Eliet daarenboven
ook machines die overal inzetbaar zijn en met gemak tot op elke werkplek gereden kunnen
worden. Daarbij geldt al tientallen jaren het principe “Breng de machine naar het
hout en niet het hout naar de machine.”

Specificaties

Neo²
lijntekening NEO²
PERFORMANTIE
Motorkeuze230 V / 1~
Vermogen (W/pk DIN)3000/4
Verwerkbare takdiameter35 mm
Hakfrequentie (hakbewegingen/min.)36.000
Rendement8 kruiwagens/u.
VersnippertechnologieELIET HakbijlprincipeTM
Messen12 ELIET RESISTTM messen (omkeerbaar)
Geluidsreductiecomposiet behuizing, vibratie-absorberende rubber geluidsdempers
InvoeropeningØ 160 mm
Invoerhoogte1390 mm
Chassiscomposiet
Opvangbak/-zak40 L
Duurzaamheidthermische motorbeveiliging
Veiligheidmotorrem
Opbergafmetingen (L x B x H in mm)800 x 600 x 1000 mm
Wielen (Ø x W / materiaal)250 x 65 mm/alu
Rotor2 schijven met in totaal 12 messen
Versnipperbreedte130 mm
Transmissiedirect
DESIGN
Afmetingen (L x B x H in mm)800 x 600 x 1470 mm
Geluidsniveau Lw (A)94 dB(A)
Gewicht43 kg

Accessoires & motor

Motorversies

Neo²

NEO MONO 3,5PK (2500W/230V)

NEO² MONO 4PK (3000W/230V)

NEO³ DRIJFKRACHT 4,75PK (3500W/380V)

Accessoires

NEO OPTIE POOK

NEO OPTIE BEVESTIGINGSHAAK MUUR

SET VERVANGMESSEN MAESTRO / NEO (12 ST.)

NEO KIT OPVANGZAK VERSIE ELIET – FRAME + MAGNETEN + ZAK

Schuiven naar boven