Met zijn werkbreedte is de ELIET E401 uiterst geschikt voor kleine en middelgrote tuinen. Zijn robuuste bouw maakt hem onverslijtbaar. Net als alle andere verticuteermachines, is deze ook gewapend met een stel ELIET Permanent Puntige Messen™. De machine is licht en wendbaar en dankzij de traploze diepteregeling kunt u met hoge precisie de werkdiepte instellen.

Eigenschappen

STEVIG CHASSIS

STEVIG CHASSIS

Zelfs al is deze E401 de kleinste verticuteermachine uit het ELIET programma, toch is hij in staat tot grootste prestaties. Bij veel voorkomende toepassingen zoals in verhuur wordt deze verticuteermachine dan ook vaak op de proef gesteld. Zijn robuuste bouw is dan ook een garantie voor zijn duurzaamheid. Zowel voor de veiligheid van de bediener, maar ook om omstaanders van mogelijke steenslag te behoeden, werd de messenas opgehangen in een dikke stalen behuizing.

VASTE MESSEN

VASTE MESSEN

Een ELIET verticuteermachine met 40 cm werkbreedte beschikt over een rotor waarop 14 vaste messen zijn gemonteerd. Elk mes heeft twee mespunten waardoor bij elke omwenteling van de as het mes twee maal een harkbeweging maakt. De messen zijn bovendien in spiraal gemonteerd zodat ze niet steeds gelijktijdig de grond raken, waardoor het losrukken van grasstruiken vermeden wordt.

GROTE WIELEN

GROTE WIELEN

De E401 beschikt over wielen met een diameter van 20 cm. Grote wielen lopen veel lichter en zijn minder gevoelig voor de oneffenheden van het terrein. De nylon velgen zijn stootvast, en de rollagers zijn daarenboven behoorlijk ongevoelig voor zand en stof die bij het verticuteren vrij komt.

TRAPLOZE VOORWIELEN

TRAPLOZE VOORWIELEN

Bij de voorwielen is de instelling traploos. Doordat de hoogteregeling op elk voorwiel afzonderlijk moet ingesteld worden, bent u  ook zeker dat de messenas over de gehele werkbreedte de juiste diepte-instelling heeft.DIEPTEINSTELLING ACHTERWIELEN

DIEPTEINSTELLING ACHTERWIELEN

Bij de hoogteregeling van de achterwielen kunt u kiezen uit enkele vaste standen. Dankzij deze dubbele regelmogelijkheid kunt u de messen volledig opslijten.

RUIME OPVANGZAK

RUIME OPVANGZAK

Wie efficiënt verticuteert, haalt zich een hoop opruimwerk op de hals. ELIET steekt een helpende hand toe met de opvangzak op de E401. De brede vangopening zorgt voor een goede vulling van de zak. De ruim 60 L inhoud van deze opvangzak kan het mos van enkele 10-tal meter opvangen. Zo spaart men handig het lastige karwei van het opruimen uit.RUBBER SPATLAP

RUBBER SPATLAP

Ook als men zonder opvangzak werkt moet het grote volume uitgeharkte mos vlot van onder het chassis komen, zonder echter de bediener bloot te stellen aan de projectie van de messen. De goed gedimensioneerde rubber spatlap vangt dan ook alle opspattende stof en zand doeltreffend op.

VERTICALE RIEMSPANNING

VERTICALE RIEMSPANNING

Een probleemloze werking jaar na jaar was het uitgangspunt bij de ontwikkeling van de verticale riemspanning. Dankzij dit systeem behoudt de riem ook in werking haar natuurlijke vorm. Zo treed nauwelijks slijtage van de riem op, wat haar levensduur aanzienlijk verlengt.

NEERKLAPBAAR STUUR

NEERKLAPBAAR STUUR

De duwboom van de machine kunt u gemakkelijk dichtklappen. Zo neemt de Eliet E401 niet veel plaats in beslag in uw garage of bergruimte, of in het kofferruim van uw auto.

Technologie

HET BELANG VAN PUNTIGE MESSEN

HET BELANG VAN PUNTIGE MESSEN

Bij het verticuteren moeten de messen dus de vilt- en moslaag van uw gazonbodem vastgrijpen, lostrekken en bovenhalen. Hierbij speelt de punt van het mes een cruciale rol. Veel messen zijn al na
enkele uren afgebot en verliezen zo hun grijpvermogen.

Als gevolg is de gebruiker al snel geneigd om de machine dieper in te stellen. De gevolgen hiervan zijn echter nefast. Afgestompte messen snijden niet meer, maar halen ook heel wat aarde en grond naar boven. Daarnaast lijden ook de graswortels onomkeerbare schade en heeft de machine sneller last van slijtage.

ELIET PERMANENT PUNTIGE MESSEN™ VOOR EEN STRALEND GAZON

ELIET PERMANENT PUNTIGE MESSEN™ VOOR EEN STRALEND GAZON

Dat de messen voor een verticuteerbeurt diep ingesteld moeten zijn, is een misvatting. Het is in tegenstelling de bedoeling dat het mos, vilt en ander onkruid aan de oppervlakte losgemaakt wordt en uit de grasmat gelicht wordt.

Dat is nu net wat de Permanent Puntige Messen™ garanderen: door een zelfslijpend effect verliezen de messen nooit hun grijpkracht op het mos, en dit gedurende de volledige levensduur van de messen.

Dankzij deze PPM™ technologie haalt u van de eerste tot de laatste meter hetzelfde uitharkrendement. De Eliet garantie op een levenslang rendement!

Specificaties

E401
Performantie
Motorkeuze4,0 pk B&S Series 550 (ECO LINER)
5,0 pk Honda GP160
4,0 pk Honda GX120
Werkbreedte400 mm
Permanent Puntige Messen™Ja
Vaste messen (aantal/dikte)14 / 3 mm
Losse messen (aantal/dikte)26 / 2,5 mm
Double Cut™ messen (aantal/dikte)24 / 1,5 mm
MesontkoppelingVerticale riemspanning
DuwboomPlooibaar
Opvangbak/-zak60 L
Diepte-instellingvooraan: Traploos achteraan: 2 standen
ChassisStaalplaat 2 & 3 mm
TransmissieV-riem
Design
Gewicht40 kg

Accessoires & motor

Motorversies

E401

E401 VM 4PK HONDA GX 120 € 1.275,00 excl. btw

E401 DC 4PK HONDA GX 120 € 1.295,00 excl. btw

E401 LM 4PK HONDA GX 120 € 1.385,00 excl. btw

E401 ECO LINER 3PK ELEKTRO 2200W

E401 ECO LINER 4PK B&S SERIES 550

E401 VM 4PK HONDA GP 160

Accessoires

ZAK E400 BLACK FABRIC NYLON BOTTOM CLIP FITTING ELIET LOGO ON BOTH SIDESSET VAN 24 VERVANGMESSEN E401 ECO LINERSET VERVANGMESSEN E400 VM (14 ST.)SET VERVANGMESSEN E400 DC (24 ST.)

Schuiven naar boven