De ELIET MINOR 4S combineert op harmonieuze wijze een brede invoeropening voor een vlotte verwerking van diverse afvalsoorten met compactheid en gebruiksvriendelijkheid. Bovenal verwerkt u het afval op een uiterst veilige manier. Het toestel is immers voorzien van een speciaal gemonteerd beschermingsnet, een stalen afweerschild en een stevige spatlap.

Eigenschappen

STEVIG CHASSIS

STEVIG CHASSIS

Met een goede machine is versnipperen een waar plezier. ELIET doet er dan ook alles aan om u heel lang dit plezier te gunnen. Reeds bij de eerste blik op de ELIET MINOR merkt men dat deze machine tegen een stootje is opgewassen. Over de duurzaamheid van het dik plaatstalen chassis hoeft men zich alvast geen zorgen te maken.RUIME INVOER

RUIME INVOER

De zwarte invoertrechter geleidt het breed vertakte groenafval in de versnipperaar binnen. Alles verdwijnt achter het metalen veiligheidschild. Vermits de brede trechterschacht niet versmalt, schuiven alle takken zonder haperen genadeloos tot bij de messen.

MESSENAS

MESSENAS

Als men de callibratiezeef uit de machine wegneemt, kijkt de messenas met zijn twaalf vlijmscherpe messen u dreigend aan. De rotor ligt met twee lagerblokken in het hakselhuis gemonteerd.

GROTE WIELEN

GROTE WIELEN

Grote wielen zijn een waar comfort vooral wanneer men de versnipperaar over onverharde paadjes of oneffen gazons moet verrijden. Door de goede gewichtsverdeling hoeft men de machine in transporthouding nauwelijks op te tillen wat het uitermate gemakkelijk maakt om het toestel tot achter in de tuin te rijden.

RIEMAANDRIJVING

RIEMAANDRIJVING

De messenas van de Minor is dubbel gelagerd en aangedreven met een riemoverbrenging. Door deze bouw onderscheidt de Minor zich van de kleinere ELIET versnipperaars. De afzonderlijke lagers voor de rotor verhogen de duurzaamheid van de versnipperaar. Bovendien is deze constructie beter bestand tegen langdurige zware belasting. De transmissie vangt bovendien de dynamische krachten op en verhoogt het aandrijfkoppel op de messenas.

Technologie

4S ‘VIER-SEIZOENEN’ VERSNIPPERAAR

4S ‘VIER-SEIZOENEN’ VERSNIPPERAAR

Voorsorteren is niet meer nodig.
Als tuinliefhebber wordt je geconfronteerd met een brede diversiteit aan groenafval gaande van hout over hagenscheersel, bloesems, bladeren en ander vochtig snoeiafval. Kiest u voor een ELIET versnipperaar, dan kan u niet alleen de takken, maar al deze soorten groen door elkaar verwerken; dus hoeft u heus niet vooraf te sorteren. De gepatenteerde ELIET technologie beschikt over een ruime versnipperkamer met zeer veel messen die zelfs het meest onregelmatige groenafval via één brede centrale invoertrechter gretig naar binnen trekt. Zo gaat het goed vooruit, en wordt versnipperen een echt plezier.

Bladrijk en vochtig groenafval vormen geen probleem.
Vooral in het voorjaar en in de herfst krijgt u veel vochtrijk groenafval te verwerken. Deze overvloed aan sappig materiaal vormt een risico op verstopping van uw versnipperaar. De nieuwste ELIET 4S versnipperaars zijn voorzien van een Turbo DischargeTM systeem. Deze zuigturbine creëert een soort vacuümeffect die het groenafval in de versnipperaar naar binnen zuigt en daarna de snippers via een draaibare blaaspijp wegblaast.
De permanente luchtstroom van deze turbogenerator reinigt permanent het systeem zodat verstopping quasi onmogelijk is.

Eindresultaat zijn snelcomposterende snippers.
Door het snijproces volgens het Hakbijlprincipe™, worden snippers intens gekneusd en uitgerafeld. Deze Biotech™ snippers van ELIET hebben hierdoor gunstige vezelstructuren die sneller worden afgebroken. Zo dragen Biotech™ snippers bij tot een betere werking van uw composteringsysteem of kunnen ze gebruikt worden als vulmateriaal voor de borders in uw tuin.

BIOTECH™ SNIPPERS

BIOTECH™ SNIPPERS

Door het snijproces volgens het Hakbijlprincipe™, worden snippers intens gekneusd en uitgerafeld.
Deze Biotech™ Snippers van ELIET hebben hierdoor gunstige vezelstructuren die sneller worden afgebroken. Na het versnipperen bekomt u meteen een goed en luchtig mengsel met de juiste vochtigheidsgraad. Zo dragen Biotech™ Snippers bij tot een betere werking van uw composteringsysteem.

ELIET HAKBIJLPRINCIPE™: LAAT HET HOUT HET WERK DOEN

ELIET HAKBIJLPRINCIPE™: LAAT HET HOUT HET WERK DOEN

De ELIET versnipperaars zijn uitgerust met het gepatenteerde ELIET Hakbijlprincipe™. Deze versnippertechnologie gebruikt de zwakte van het hout door het in de vezelrichting te snijden.
De messen van ELIET versnipperaars hakken net als miniatuur kliefbijltjes op het groenafval in. Het hout wordt hierbij in de vezelrichting open gekliefd en afgesneden. Per minuut wordt deze cyclus duizenden keren herhaald door het grote aantal messen. Dit levert kleine uniforme snippers op, die perfect kunnen dienen als mulchlaag voor de bodem of voor uw compostvat.

ELIET VERSNIPPERAARS: VERSNIPPER BETER, COMPOSTEER BETER

ELIET VERSNIPPERAARS: VERSNIPPER BETER, COMPOSTEER BETER

Deskundig snoeien houdt de planten, struiken en bomen in uw tuin gezond en krachtig. Het groenafval dat daarbij wordt geproduceerd, is bovendien ook nog eens een waardevolle bron van energie voor nieuw leven in uw tuin. De manier waarop groenafval versneden wordt, heeft daarbij een sterke invloed op het vervolg van de afbraakcycli.

ELIET steunt het gedachtegoed van Jean Pain, een Franse pionier in compostering die zijn naam gegeven heeft aan het Comité Jean Pain, een professionele organisatie van compostmeesters. Hij ontdekte hoe met de humus van fijne houtsnippers de droge grond in de Provence vruchtbaar voor oogst kon worden gemaakt. Hiermee werd hij de grondlegger voor bio-tuinieren op basis van compost. Met de ELIET versnipperaars kan u dit principe nu ook in uw tuin introduceren.

Eliet heeft een lijn van krachtige hakselaars, die snippers creëren met toegevoegde waarde voor de biologische kringloop. Als uitvinder van de mobiele versnipperaar ontwikkelde Eliet daarenboven
ook machines die overal inzetbaar zijn en met gemak tot op elke werkplek gereden kunnen
worden. Daarbij geldt al tientallen jaren het principe “Breng de machine naar het
hout en niet het hout naar de machine.”

Specificaties

PERFORMANTIE
Motorkeuze5,5 pk Elect. 380 380 V/3~ (4000 W)
6,0 pk Honda GP200
6,5 pk Honda GX200
Verwerkbare takdiameter50 mm
Hakfrequentie (hakbewegingen/min.)30.000
Rendement16
VersnippertechnologieELIET HakbijlprincipeTM
Messen12 HS-staal (omkeerbaar)
Invoeropening190 x 250 mm
Invoerhoogte750 mm
Chassisstaalplaat 2,5 – 3 mm
Aantal messen12 HS staal
Wielen (Ø x W / materiaal)luchtbanden 4.00 – 4/4 ply
Versnipperbreedte220 mm
TransmissieV-riem XPA 1600
DESIGN
Afmetingen (L x B x H in mm)1250 x 520 x 1100 mm
Geluidsniveau Lw (A)109 dB(A)
Gewicht92 kg
OPTIES
Urenteller (OPTIE)1

Accessoires & motor

Motorversies

Minor 4S

MINOR 4S 6PK HONDA GP 200

MINOR 4S 5,5 PK ELEKTRISCH – DRIJFKRACHT 3 X 380 V

MINOR 4S 6,5 PK HONDA GX200

Accessoires

SET VERVANGMESSEN MINOR (12 ST.)

Schuiven naar boven