ELIET’s nieuwste Maestro verschijnt als een paar, namelijk de Maestro City en Maestro Country.
De Maestro City is vooral geschikt voor gebruikers die een extra lage invoeropening waarderen. Hij is 14 cm kleiner dan zijn grote broer, de Maestro Country. Beide machines verwerken takken tot 4 cm dik en zijn uitgerust met 12 messen, die in de richting van de vezels volgens de beproefde ELIET Hakbijlprincipe™ hakken.

Eigenschappen

STEVIG CHASSIS

STEVIG CHASSIS

Hout versnipperen is geen klein bier. De krachtwerking die daarbij gepaard gaat in de machine is vrij intens. Om een versnipperaar een lang leven te gunnen, mogen geen toegevingen gedaan worden op de kwaliteit en duurzaamheid van de gebruikte materialen. De ELIET versnipperaars van klein tot groot zijn allen op professionele leest geschoeid. Hiervan is ook de Maestro Country een voorbeeld. Het stalen hakselhuis is volledig in het buizenframe gelast. De invoertrechter van de ELIET Maestro Country werd eveneens uit staal vervaardigd.

GELUIDSARM

GELUIDSARM

Uit zorg voor het milieu streeft ELIET steeds naar een harmonie tussen de machine en haar omgeving. Om de geluidshinder van deze versnipperaar in werking te dempen, werd de hakselkamer dubbelwandig uitgevoerd. Het geluidsdempend materiaal dat hiertussen werd aangebracht smoort het trommelend effect van de snippers op de wanden. Met deze ingreep kon het geluidsniveau met enkele dB worden verlaagd.

TRILLINGSDEMPER

TRILLINGSDEMPER

De Maestro Country is ontwikkeld voor grotere stadstuinen. De omvang en dikte van het snoeiafval die de versnipperaar zal worden voorgeschoteld zal met de jaren ook met de tuin meegroeien.
Om blijvend van de prestatie van de Maestro Country te kunnen genieten werd de motorvoet duurzaam afgesteund op trillingsdempers. Ook het steunlager van de messenas is elastisch gedragen. Zo kan excessieve belasting maximaal worden opgevangen.

OPVANGZAK

OPVANGZAK

De fijne snippertjes die de MAESTRO Country uitspuugt, zijn het basismateriaal voor wat later voedzame compost zal worden. Omdat geen enkel snippertje zou verloren gaan, worden ze meteen in een reuze opvangzak verzameld. Met de inhoud van een volle opvangzak (80 L) vult men meer dan een kruiwagen op. De snippers hoeven niet steeds in het compostvat, ze kunnen ook als vruchtbare mulchlaag onder de aanplantingen in de tuin worden uitgestrooid.KIJKGLAS

KIJKGLAS

Om te controleren of de opvangzak vol is, is een kijkglas voorzien in de bovenplaat van het chassis. 

STANDAARD CALIBRATIEZEEF

STANDAARD CALIBRATIEZEEF

Dankzij zijn bijzonder versnippersysteem kan de ELIET Maestro zonder onderscheid dikke takken maar ook het fijne volumineuze snoeiafval van bvb. hagen en struiken probleemloos opnemen. Ook bladrijk groenafval uit de bloemborders of de moestuin kunnen door elkaar worden verwerkt. Ook de verzamelde bladeren in de herfst kunnen door de versnipperaar!

 ZEEF VOOR BLADEREN EN VOCHTIGE PRODUCTEN

ZEEF VOOR BLADEREN EN VOCHTIGE PRODUCTEN

Wil men uitsluitend dergelijk vochthoudend groen versnipperen, dan raadt ELIET aan om het standaard calibratiezeef te vervangen door een optioneel “zeef voor bladeren en vochtige producten” (Art. code MA 001 052 001) om mogelijke verstopping te voorkomen.

COMPACT OPBERGEN

COMPACT OPBERGEN

Om de Maestro eenvoudig te kunnen transporteren in het kofferruim van een voertuig kan de invoertrechter volledig worden weggenomen. Dit is in een handomdraai gebeurd en vergt geen gereedschap.
Deze eigenschap is tevens bijzonder handig om de machine na het werk zo compact mogelijk in de garage of een berghok te stallen.

Technologie

BIOTECH™ SNIPPERS

BIOTECH™ SNIPPERS

Door het snijproces volgens het Hakbijlprincipe™, worden snippers intens gekneusd en uitgerafeld.
Deze Biotech™ Snippers van ELIET hebben hierdoor gunstige vezelstructuren die sneller worden afgebroken. Na het versnipperen bekomt u meteen een goed en luchtig mengsel met de juiste vochtigheidsgraad. Zo dragen Biotech™ Snippers bij tot een betere werking van uw composteringsysteem.

ELIET HAKBIJLPRINCIPE™: LAAT HET HOUT HET WERK DOEN

ELIET HAKBIJLPRINCIPE™: LAAT HET HOUT HET WERK DOEN

De ELIET versnipperaars zijn uitgerust met het gepatenteerde ELIET Hakbijlprincipe™. Deze versnippertechnologie gebruikt de zwakte van het hout door het in de vezelrichting te snijden.
De messen van ELIET versnipperaars hakken net als miniatuur kliefbijltjes op het groenafval in. Het hout wordt hierbij in de vezelrichting open gekliefd en afgesneden. Per minuut wordt deze cyclus duizenden keren herhaald door het grote aantal messen. Dit levert kleine uniforme snippers op, die perfect kunnen dienen als mulchlaag voor de bodem of voor uw compostvat.

ELIET VERSNIPPERAARS: VERSNIPPER BETER, COMPOSTEER BETER

ELIET VERSNIPPERAARS: VERSNIPPER BETER, COMPOSTEER BETER

Deskundig snoeien houdt de planten, struiken en bomen in uw tuin gezond en krachtig. Het groenafval dat daarbij wordt geproduceerd, is bovendien ook nog eens een waardevolle bron van energie voor nieuw leven in uw tuin. De manier waarop groenafval versneden wordt, heeft daarbij een sterke invloed op het vervolg van de afbraakcycli.

ELIET steunt het gedachtegoed van Jean Pain, een Franse pionier in compostering die zijn naam gegeven heeft aan het Comité Jean Pain, een professionele organisatie van compostmeesters. Hij ontdekte hoe met de humus van fijne houtsnippers de droge grond in de Provence vruchtbaar voor oogst kon worden gemaakt. Hiermee werd hij de grondlegger voor bio-tuinieren op basis van compost. Met de ELIET versnipperaars kan u dit principe nu ook in uw tuin introduceren.

Eliet heeft een lijn van krachtige hakselaars, die snippers creëren met toegevoegde waarde voor de biologische kringloop. Als uitvinder van de mobiele versnipperaar ontwikkelde Eliet daarenboven
ook machines die overal inzetbaar zijn en met gemak tot op elke werkplek gereden kunnen
worden. Daarbij geldt al tientallen jaren het principe “Breng de machine naar het
hout en niet het hout naar de machine.”

Specificaties

PERFORMANTIE
Motorkeuze5,5 pk Elect. 380 V/3~ (3500 W)
6,5 pk B&S XR 950
Verwerkbare takdiameter45 mm
Hakfrequentie (hakbewegingen/min.)36.000
Rendement14 kruiwagens/u.
VersnippertechnologieELIET HakbijlprincipeTM
Messen12 ELIET RESISTTM messen (omkeerbaar)
Invoerhoogte1200 mm
Chassisstaal
Opvangbak/-zak80 L
Opbergafmetingen (L x B x H in mm)740 x 650 x 1050 mm
Wielen (Ø x W / materiaal)250 x 75 mm
Transmissiedirect
DESIGN
Afmetingen (L x B x H in mm)1360 x 650 x 1400 mm
Geluidsniveau Lw (A)112 dB(A)
Gewicht63 kg
OPTIES
Bladerzeef

Accessoires & motor

Op deze machine kunnen een aantal optionele accessoires worden bijbesteld. U kan deze via deze website online bestellen of u kan zich wenden tot één van onze erkende ELIET verdelers.

Motorversies

Maestro Country

MAESTRO COUNTRY ELEKTRO DRIJFKRACHT (3500W/ 380V)

MAESTRO COUNTRY 6,5 PK B&S XR 950

Accessoires

SET VERVANGMESSEN MAESTRO / NEO (12 ST.)

MAESTRO CITY/COUNTRY OPTIE BLADERZEEF

Schuiven naar boven