De ELIET KS 300 PRO HD heeft het grootste snijmes (Ø 300 mm) dat momenteel op de markt te vinden is, biedt daarnaast de beste ergonomische werkomstandigheden. Met 7 hoogtestanden kan de bediener steeds het stuur op de ideale handhoogte zetten en voldoende beenruimte creëren. De speciaal gevormde rubberen afschermkap rond het mes vermijdt elke steenslag naar de bediener.

Eigenschappen

STEVIG CHASSIS

STEVIG CHASSIS

Net zoals een pen stevig in de hand moet liggen om een rechte lijn te trekken, zo hoort ook een kantensnijder stevig in de hand liggen. Zo kan elke beweging aan het stuur in een gelijke verplaatsing van het mes worden vertaald. ELIET opteert dan ook resoluut voor een stevig gelast gestel waarmee meteen de mogelijke speling op boutbevestigingen werd uitgesloten.

MESDIAMETER 300 MM

MESDIAMETER 300 MM

De ELIET KS 300 PRO HD heeft het grootste mes op de markt. Dit biedt voordelen: grotere actieve werkdiepte, betere snit door hogere snijsnelheid en bovendien 20% langere standtijd.

BEDIENING AAN HET TRILLINGSGEDEMPT STUUR

BEDIENING AAN HET TRILLINGSGEDEMPT STUUR

De mesaandrijving schakelt zich vanzelf in van zodra de diepte-instelling wordt gekozen.  Met behulp van de ergonomisch geplaatste hendel aan het stuur, kan u de mesdiepte volgens een aantal standen instellen. De brede dodemanshendel aan het stuur is een passieve veiligheid die erover waakt dat u niet door toeval met de handen tot bij het mes zou reiken. Zacht schuimrubber rond het handvat verhoogt het comfort terwijl een  trillingsvrije handgreep het langdurig werken aangenaam maakt.

INSTELBARE HOEK

INSTELBARE HOEK

Ook de hoek van de messen is instelbaar. Zo kunt u het overgroeiend gras heel precies wegmaaien zonder de structuur van uw gazonboord te beschadigen. Naast de rechte stand kan de machine ook onder 25° en 45° snijden.

RUBBER MESAFSCHERMKAP + RIEMAFSCHERMING

RUBBER MESAFSCHERMKAP + RIEMAFSCHERMING

Het mes van de kantensnijder snijdt wel eens door aarde of langs boordstenen. De kans dat hierbij steentjes uit de grond worden losgeslagen is heel reëel. De speciale vorm van de rubber mesafschermkap beschermt de bediener tegen opspattend vuil. Het rubber absorbeert de impact van steentjes wat het lawaai vermindert en de veiligheid verhoogt. Om veiligheid te garanderen is het vrijlopende deel van de aandrijfriem afgedekt.

POSITIE VAN DE VOORAS

POSITIE VAN DE VOORAS

Ook rondingen van creatieve gazons kunnen met de ELIET kantensnijder perfect worden gemaaid. Hiervoor werd de as van het voorwiel precies in lijn gezet met de as van het mes. Hierdoor volgt het mes een evenredige draaicirkel als de bocht die men met het voorwiel neemt. Zo kan de bediener veel gerichter de krommingen van het gazon volgen.GROTE LICHTLOPENDE HOOGKWALITEITSWIELEN

GROTE LICHTLOPENDE HOOGKWALITEITSWIELEN

Omdat men zich ten volle op het snijden van de gazonboord zou kunnen concentreren, heeft ELIET ervoor gezorgd dat geen enkel ander aspect de aandacht kan afleiden. Zo is de kantensnijder van grote wielen voorzien. Dankzij de grote dubbele kogellagers en het breed rubber loopvlak is de machine stabiel en rolt ze uiterst licht. De kogellagers zijn afgeschermd waardoor ze relatief ongevoelig zijn voor zand en stof.

ERGONOMISCHE HOOGTEVERSTELLING

ERGONOMISCHE HOOGTEVERSTELLING

De speciale vorm van het stuur maakt dat de bediener schuin achter de machine aan loopt zodat hij de pas gesneden gazonboord niet kapot hoeft te trappen om zijn machine in de juiste baan te leiden. Met 7 verstelmogelijkheden houdt ELIET niet alleen rekening met de ergonomische handgreephoogte maar ook met de optimale beenruimte voor het stappen.

EXTRA SMEERPUNTEN

EXTRA SMEERPUNTEN

Scharnieren en geleiding zijn voorzien van smeerpunten om goede werking in stoffige werkomstandigheden te garanderen.

WIELSCHRAPER

WIELSCHRAPER

De achterwielen zijn voorzien van wielschrapers. Het loopvlak blijft steeds zuiver waardoor de machine stabieler is en een beter snijbeeld geeft.

Technologie

de perfecte gazonboord

DE PERFECTE GAZONBOORD

Het nieuwe design moet vooral het gebruikerscomfort verhogen. Anderzijds streeft het ontwerp een maximale wendbaarheid na. Naast het creëren van kaarsrechte gazonboorden wordt de ELIET machine nu ook uitermate geschikt voor het steken van ronde bochtige gazonkanten. Hiermee komt de ELIET kantensteker tegemoet aan nieuwe trends in tuinarchitectuur waarbij de vormvrijheid van gazonpartijen steeds belangrijker wordt. Tevens betekent dit nieuwe innovatief ontwerp een revolutie voor greenkeepers die hiermee eindelijk het gepaste machine hebben om met precisie de golfbunkers te kunnen bijwerken.

 HET BELANG VAN EEN SCHERP MES

HET BELANG VAN EEN SCHERP MES

Een uitgerafelde bladrand leidt tot uitdroging van de grasstreng wat het herstel van het gras vertraagt. Een zuivere snede ontstaat enkel als een scherp mes tegen hoge snelheid het blad van
de grasspriet doorknipt. Rond deze twee basiseigenschappen is de kantensnijder gebouwd. De machine brengt een staalhard mes met een scherpe snede aan het draaien tegen zo’n 2550 t/min. In tegenstelling tot de nylondraad van een banale grastrimmer, knipt de ELIET kantensnijder elke grasspriet door met een minimale wonde.VEILIGHEID

VEILIGHEID

De ELIET kantensnijder is een toonbeeld van veiligheid. Het draaiende mes is voor de helft omsloten door een sikkelvormige afschermkap. Zo loopt u geen gevaar voor opspattende stenen.

Specificaties

KS 300 PRO HD
PERFORMANTIE
Motorkeuze5,5 pk Honda GX160
MesStaal dia. 300 mm / 50 SiCr7
Toerental mes2550 t/min
Diepte-instellingmax 110 mm
Hoekinstelling0° / 25° / 45°
ChassisStaal 6 mm
TransmissieV-riem A 32,5
DESIGN
Afmetingen (L x B x H in mm)1250 x 460 x 900 mm
Gewicht37 kg
OPTIES
8 tandsmes (dia. 300 mm / Mn Staal)1
Dubbele voorwielen1

Accessoires & motor

Motorversies

KS 300 PRO HD

KS 300 PRO 4 PK HONDA GX120KS 300 PRO 5,5PK HONDA GX160KS 300 PRO Heavy Duty 5,5 PK HONDA GX160

Accessoires

STD MES KANTENSNIJDER KS 300 PRO8-TANDSCHIJF KANTENSNIJDER KS 300 PROKS 300 OPTIE DUBBELE VOORWIELEN

Schuiven naar boven