Door gebruik van een E600 COMPACTOR boekt men minstens 3 maal winst. Men gaat niet alleen sneller verticuteren, men doet het ook grondiger en efficiënter. Als tuinaannemer spaart u op deze bewerking minstens de helft van de tijd uit, die u overhoudt om uw planning op orde te krijgen of andere klanten te bedienen.

Eigenschappen

STEVIG CHASSIS

Een verticuteermachine kamt elke vierkante centimeter van uw gazon uit. Het is dus heel evident dat de machine hierbij wel enkele steentjes aan de oppervlakte brengt. Een stevig chassis is dan ook uw directe bescherming tegen al het losgeslagen vuil. ELIET neemt op dit vlak ook geen enkel risico en kiest daarom resoluut voor een 3 mm dik plaatstalen chassis dat met de precisie van robots, stevig in elkaar werd gelast.

TRAPLOZE HOOGTEREGELING

TRAPLOZE HOOGTEREGELING

De gebruikelijke werkdiepte is 2 mm. Zo worden de messen minimaal afgeremd en kunnen met volle snelheid mos en vilt uit de grasmat lichten. De messen snijden niet door de wortels wat maakt dat de recuperatietijd van het gazon na de verticuteerbehanding veel korter is. Het juist instellen van de diepte verlangt een zeer fijn instelbare diepteregeling. Hiervoor heeft de E600 Compactor een traploze verstelling op elk voorwiel. Zo kan over de volledige messenas een gelijke diepte worden ingesteld.

VERTICALE RIEMSPANNING

VERTICALE RIEMSPANNING

Om de messen te ontkoppelen gebruikt ELIET geen klassieke spanpoulie die om de haverklap aanleiding geeft tot storing. In tegenstelling ontwikkelde ELIET de ‘verticale riemspanning’. Hierbij wordt door middel van een hefboommechanisme de motorplaat opgetild, waardoor de riem wordt opgespannen. Zo behoudt de riem ook onder belasting haar natuurlijke vorm, wat de levensduur gevoelig verlengt. De twee riemschijven grijpen enkel in op de binnenkant van de riem waardoor de buitenzijde van de riem van slijtage gespaard blijft. Op een professionele ELIET verticuteermachine hoeft dan ook heel zelden een riem te worden vervangen.

DIEPTEVERSTELLING OP ACHTERWIELEN

De ELIET E600 Compactor beschikt over een stel Permanent Puntige MessenTM. Deze messen hebben onder andere als eigenschap dat ze de standtijd van 100 uur overtreffen. Omdat de regelmogelijkheid op de voorwielen alleen niet voldoende is, heeft ELIET ook een diepteverstelling op de achterwielen voorzien.

ALU WIELEN

ALU WIELEN

Werkcomfort betekent dat men met een minimale inspanning het werk gedaan krijgt. Hierbij legt ELIET de gebruiker van de E600 Compactor in de watten. Grote wielen met lichtaluminium velgen voorzien van een soepel natuurrubber loopvlak zorgen dat deze machine als vanzelf over het gazon rolt. Elk wiel is voorzien van twee grote kogellagers. Deze “heavy duty” wielen zijn bestand tegen de stoffige omstandigheden waarin deze machines steeds moeten werken. Het brede loopvlak van de wielen verkleint het risico op spoorvorming bij natte gazons.

WIELSCHRAPERS

WIELSCHRAPERS

Als reeds vroeg in het voorjaar wordt geverticuteerd op drassig gazon, blijft het losgeharkte mos gemakkelijk aan de wielen kleven waardoor de machines over het gazon hobbelen, wat duidelijk zichtbaar is in het harkresultaat op het gazon. Om dit te voorkomen plaatst ELIET wielschrapers op de wielen van haar professionele verticuteermachines. Aanklevend vuil wordt zo meteen weer van de wielen geveegd.

GEPANTENTEERDE AFVOER EN COMPACTORTECHNIEK

GEPANTENTEERDE AFVOER EN COMPACTORTECHNIEK

Door de gepatenteerde afvoer en compactortechniek bij de E600 verticuteermachine wordt het klassieke nadeel van de snel opvullende opvangzak opgelost. Door het comprimeren van het mos in de opvangzak wordt het aantal ledigingen beperkt.

Het messensysteem met geïntegreerde schoepen projecteert het mos niet rechtstreeks in de opvangbak maar werpt het in een trechter die gevormd wordt door twee, in tegengestelde richting draaiende, transportbanden. Het borsteleffect en de extra werpkracht van het messensysteem zorgt dat alle mos krachtig en diep in de machinebrede trechter wordt geprojecteerd.
De twee tegengesteld draaiende transportbanden nemen het mos mee, en drijven het dieper in de trechterwig binnen zodat het samengedrukt en gecomprimeerd wordt tussen de transportbanden. Deze trechter mondt uit in de opvangzak, en spuwt het samengedrukte mos erin uit.

Het mos werd reeds samengedrukt dus verliest zijn volumineuze structuur wat maakt de opvangzak met materie wordt gevuld en niet met lucht.   De twee transportbanden blijven onophoudelijk nieuw afval in de zak aanvoeren waardoor het al aanwezige afval steeds verder naar achter in de zak wordt gedrukt waardoor de opvangzak optimaal wordt opgevuld.
Er is geen terugstroom van afval mogelijk dus de samendrukking van het materiaal in de opvangzak wordt steeds groter naarmate meer materiaal wordt aangevoerd.

MESKEUZE

Doorheen de meer dan 20 jaar ervaring ontwikkelde ELIET drie mestypes met elk hun specifieke eigenschappen. Het is dus belangrijk de messen te kiezen die het best passen bij het type gazon waarmee men het meest te maken krijgt.

Het messensysteem van de E600 compactor is voorzien van 36 Double Cut™ messen die heel dicht bij elkaar staan.  De naam verwijst naar het dubbel aantal messen over de werkbreedte. Deze messen zijn dunner (dikte 1.5 mm) en opgesteld volgens spiraalomloop. Deze configuratie is uiterst geschikt voor golfcourses en kwalitatieve grasmatten of siergazons. De double cut messen zijn vervaardigd uit een harder basismateriaal. Hoewel ze heel wat dunner zijn, blijven ze zo toch gedurende minstens 100 uur permanent puntig.

Bij de doorgang met de E600 compactor wordt dus heel intensief geverticuteerd en een maximaal volume aan mos losgeharkt. Doordat de messen tegen de rijrichting indraaien verhoog je nog eens dat uitharkrendement. Bovendien zijn deze messen voorzien van zelfslijpende punten volgens het principe van de Permanent Puntige MessenTM met een gegarandeerd rendement als resultaat. Door zijn wielaandrijving heeft deze verticuteermachine een constante vordersnelheid : minder vermoeiend voor de operator en nóg eens tijdswinst !

WIELAANDRIJVING

WIELAANDRIJVING

Omdat de operator de last niet zou ondervinden om de machine vooruit te duwen, is de E600 compactor voorzien van een wielaandrijving. Niet de man maar machine bepaalt dus hoofdzakelijk de werksnelheid wat opnieuw ten goede komt aan het rendement in m²/u. 

Technologiegeforceerde opvangtechniek

GEFORCEERDE OPVANGTECHNIEK


3 x TIJDSWINST MET 1 MACHINE !

In het voorjaar heeft een tuinaannemer steeds de handen vol, om bij zijn klanten de tuin op orde te brengen na de winter. Het tijdrovende verticuteren neemt hierin een belangrijk aandeel. Tot overmaat van ramp is het weer niet berekenbaar, waardoor het steeds puzzelen is al dit werk in de beschikbare tijd ingepland te krijgen.Door gebruik van een E600 COMPACTOR boekt men minstens 3 maal winst. Men gaat niet alleen sneller verticuteren, men doet het ook grondiger en effi ciënter. Als tuinaannemer spaart u op deze bewerking minstens de helft van de tijd uit, die u overhoudt om uw planning op orde te krijgen of andere klanten te bedienen.

1. Het grote voordeel die de E600 COMPACTOR heeft is zijn geforceerde opvang. Als men het gazon op de klassieke manier wil gaan vertikuteren, dan bestaat de bewerking uit minstens 2 behandelingen : het uitharken, en daarna het opruimen van het mos. Met de ELIET E600 COMPACTOR gebeuren deze 2 stappen in één werkgang waardoor men de totale behandelingstijd reeds met 50% vermindert !

2. Het messensysteem van de E600 COMPACTOR is voorzien van 44 “Double-Cut” messenTM die heel dicht bij elkaar staan (15mm). Bij de doorgang wordt dus heel intensief geverticuteerd en een maximaal volume aan mos losgeharkt. Doordat de messen tegen de rijrichting indraaien verhoog je nog eens dat uitharkrendement. Bovendien zijn deze messen voorzien van zelfslijpende punten volgens het principe van de Permanent Puntige MessenTM met een gegarandeerd rendement als resultaat. Door zijn wielaandrijving heeft deze verticuteermachine een constante vordersnelheid : minder vermoeiend voor de operator en nóg eens tijdswinst !
Beter rendement in minder tijd = E600 COMPACTOR.

3. Het opvangsysteem van deze machine is uniek omdat het opgevangen mos in de verzamelbak wordt samengedrukt. De messen gooien het mos op een transportsysteem bestaand uit aangedreven rolletjes. De aarde valt tussen de rollen terug op de grond. Het mos wordt tussen 2 tegengesteld draaiende rollen geplet en samengedrukt in de verzamelbak. Daardoor kan je meer lopende meters gras verticuteren alvorens je de bak moet ledigen. Minder dode momenten in de productiviteit door het ledigen van de bak : alweer tijdswinst voor de COMPACTOR !

Neem contact op met uw dichtsbijzijnde ELIET verdeler voor verdere informatie of vraag uw persoonlijke demo aan.HET BELANG VAN PUNTIGE MESSEN e600

HET BELANG VAN PUNTIGE MESSEN E600

Bij het verticuteren moeten de messen dus de vilt- en moslaag van uw gazonbodem vastgrijpen, lostrekken en bovenhalen. Hierbij speelt de punt van het mes een cruciale rol. Veel messen zijn al na enkele uren afgebot en verliezen zo hun grijpvermogen. Als gevolg is de gebruiker al snel geneigd om de machine dieper in te stellen. De gevolgen hiervan zijn echter nefast. Afgestompte messen snijden niet meer, maar halen ook heel wat aarde en grond naar boven. Daarnaast lijden ook de graswortels onomkeerbare schade en heeft de machine sneller last van slijtage.

MESKEUZE
Het belangrijkste van een verticuteermachine is meestal uitwendig niet zichtbaar. Het is de messenas, die verscholen zit onder de machine, die de kwaliteit van het werk zal bepalen. Doorheen de meer dan 20 jaar ervaring ontwikkelde ELIET drie mestypes met elk hun specifieke eigenschappen. Het is dus belangrijk de messen te kiezen die het best passen bij het type gazon waarmee men het meest te maken krijgt.

Het messensysteem van de E600 compactor is voorzien van 36 Double Cut™ messen die heel dicht bij elkaar staan.  De naam verwijst naar het dubbel aantal messen over de werkbreedte. Deze messen zijn dunner (dikte 1.5 mm) en opgesteld volgens spiraalomloop. Deze configuratie is uiterst geschikt voor golfcourses en kwalitatieve grasmatten of siergazons. De double cut messen zijn vervaardigd uit een harder basismateriaal. Hoewel ze heel wat dunner zijn, blijven ze zo toch gedurende minstens 100 uur permanent puntig. Bij de doorgang met de E600 compactor wordt dus heel intensief geverticuteerd en een maximaal volume aan mos losgeharkt. Doordat de messen tegen de rijrichting indraaien verhoog je nog eens dat uitharkrendement. Bovendien zijn deze messen voorzien van zelfslijpende punten volgens het principe van de Permanent Puntige Messen™ met een gegarandeerd rendement als resultaat. Door zijn wielaandrijving heeft deze verticuteermachine een constante vordersnelheid: minder vermoeiend voor de operator en nóg eens tijdswinst !ELIET PERMANENT PUNTIGE MESSEN™: HAAL MEER UIT UW GAZON

ELIET PERMANENT PUNTIGE MESSEN™: HAAL MEER UIT UW GAZON

Elke ELIET verticuteermachine is standaard uitgerust met de Permanent Puntige Messen™. Door een revolutionaire technologie krijgen de messen een zelfslijpend effect waardoor deze gedurende
de volledige standtijd hun punt behouden. Aangezien deze messen steeds puntig blijven kan u ze dan ook volledig opslijten zonder aan rendement in te boeten. Deze unieke ELIET messen
staan garant voor een standtijd van minstens 100 uur.

Specificaties

E600 Compactor
PERFORMANTIE
Motorkeuze9 pk Honda GX270
Werkbreedte592 mm
Permanent Puntige Messen™Ja
Double Cut™ messen (aantal/dikte)36 / 1,5 mm
Opvangbak/-zak95 L
Diepte-instellingtraploos instelbaar
DESIGN
Afmetingen (L x B x H in mm)1250 x 750 x 900
Gewicht135 kg

Accessoires & motor

Motorversies

E600 Compactor

E600 COMPACTOR 9 PK HONDA GX270

Accessoires

OPTIE EASY CLEAN COMPACTOR E600 / DZC600 / COLLECTOR C550SET VERVANGMESSEN E600 DC (36 ST.)

Schuiven naar boven