Verticuteren is echter een heus karwei. Een tuinaannemer wil uiteraard zoveel mogelijk van het mos en vilt uit het gazon verwijderen, echter ironisch genoeg zorgt dit voor meer opkuiswerk wat uiteindelijk de minder aangename kant is van dit werk.
Hiervoor is nu een oplossing. ELIET, dé Belgische fabrikant van verticuteermachines met meer dan 35 jaar ervaring, brengt dit voorjaar zijn C550ZR Collector op de markt.

Eigenschappen

TRAPLOZE HOOGTEREGELING

TRAPLOZE HOOGTEREGELING

De gebruikelijke werkdiepte is 2 mm. Zo worden de messen minimaal afgeremd en kunnen met volle snelheid mos en vilt uit de grasmat lichten. De messen snijden niet door de wortels wat maakt dat de recuperatietijd van het gazon na de verticuteerbehanding veel korter is. Het juist instellen van de diepte verlangt een zeer fijn instelbare diepteregeling. Hiervoor heeft de C550 Collector een traploze verstelling op elk voorwiel. Zo kan over de volledige messenas een gelijke diepte worden ingesteld.

WIELSCHRAPERS

WIELSCHRAPERS

Als reeds vroeg in het voorjaar wordt geverticuteerd op drassig gazon, blijft het losgeharkte mos gemakkelijk aan de wielen kleven waardoor de machines over het gazon hobbelen, wat duidelijk zichtbaar is in het harkresultaat op het gazon. Om dit te voorkomen plaatst ELIET wielschrapers op de wielen van haar professionele verticuteermachines. Aanklevend vuil wordt zo meteen weer van de wielen geveegd.

55 cm werkbreedte

55 cm werkbreedte

55 cm werkbreedte beperkt het aantal werkstroken.

Messen draaien tegen de rijrichting in

Messen draaien tegen de rijrichting in

Deze tractie liet ELIET bovendien toe, zonder verlies aan werkcomfort, de messen in tegengestelde richting ten opzichte van de rijrichting te laten draaien. Hierdoor grijpen de messen de viltlaag nog beter vast en werpen die overtop. De efficiëntie van het verticuteren wordt hierdoor tot 30% verhoogd.

De bijzonder fijne messen beschikken immers over de Permanent Puntige messenTM technologie en zorgen voor een minimale schade aan de grasmat.

Zelfrijdend

Zelfrijdend

De C550ZR is zelfrijdend. Het wordt aangedreven door een Honda GX200 motor die beschikt over 6,5 pk. Bijkomend voordeel is dat de machine op een rubberen loopwals rijdt. Deze looprol walst de kleine oneffenheden van het gazon plat en laat esthetisch strepenpatroon na.

“Collector”

De “C” in de benaming van de machine staat voor “Collector” wat verwijst naar “verzamelen”. Hier schuilt de innovatie van deze C550. Het uitgelichte materiaal wordt namelijk door de messen in een afvoerkanaal geprojecteerd. Hierin draait een Archimedes schroef die het naar de zijkant van de machine afvoert. Het mos wordt zo op een smalle berm verzameld. Bij de volgende werkstrook kan deze berm door de machine terug worden opgenomen en samen met het uitgeharkte materiaal van deze tweede werkstrook in één berm worden afgelegd op de eerste werkstrook. Zo kan de C550ZR het mos en vilt van 1 m werkbreedte op één bermpje verzamelen. Het hoeft geen betoog dat dit voor de tuinaannemer een enorme tijdswinst bij het opruimen oplevert.

 Hoogteverstelbaar en trillingsgedempt stuur

Hoogteverstelbaar en trillingsgedempt stuur

Technologie

HET BELANG VAN PUNTIGE MESSEN

HET BELANG VAN PUNTIGE MESSEN

Bij het verticuteren moeten de messen dus de vilt- en moslaag van uw gazonbodem vastgrijpen, lostrekken en bovenhalen. Hierbij speelt de punt van het mes een cruciale rol. Veel messen zijn al na
enkele uren afgebot en verliezen zo hun grijpvermogen.

Als gevolg is de gebruiker al snel geneigd om de machine dieper in te stellen. De gevolgen hiervan zijn echter nefast. Afgestompte messen snijden niet meer, maar halen ook heel wat aarde en grond naar boven. Daarnaast lijden ook de graswortels onomkeerbare schade en heeft de machine sneller last van slijtage.

ELIET PERMANENT PUNTIGE MESSEN™: HAAL MEER UIT UW GAZON

ELIET PERMANENT PUNTIGE MESSEN™: HAAL MEER UIT UW GAZON

Elke ELIET verticuteermachine is standaard uitgerust met de Permanent Puntige Messen™. Door een revolutionaire technologie krijgen de messen een zelfslijpend effect waardoor deze gedurende
de volledige standtijd hun punt behouden. Aangezien deze messen steeds puntig blijven kan u ze dan ook volledig opslijten zonder aan rendement in te boeten. Deze unieke ELIET messen
staan garant voor een standtijd van minstens 100 uur.

ELIET PERMANENT PUNTIGE MESSEN™ VOOR EEN STRALEND GAZON

ELIET PERMANENT PUNTIGE MESSEN™ VOOR EEN STRALEND GAZON

Dat de messen voor een verticuteerbeurt diep ingesteld moeten zijn, is een misvatting. Het is in tegenstelling de bedoeling dat het mos, vilt en ander onkruid aan de oppervlakte losgemaakt wordt en uit de grasmat gelicht wordt.

Dat is nu net wat de Permanent Puntige Messen™ garanderen: door een zelfslijpend effect verliezen de messen nooit hun grijpkracht op het mos, en dit gedurende de volledige levensduur van de messen.

Dankzij deze PPM™ technologie haalt u van de eerste tot de laatste meter hetzelfde uitharkrendement. De Eliet garantie op een levenslang rendement!

Specificaties

C550ZR Collector
Performantie
Motorkeuze6,5 pk Honda GX200
Werkbreedte550 mm
Permanent Puntige Messen™Ja
Double Cut™ messen (aantal/dikte)66 st
Diepte-instellingtraploos instelbaar
ChassisStaalplaat 3 mm
Wielaandrijvingrubberen tractierol (diam. 100 mm)
Afvoersysteemworm vijzel helix diameter 150 mm
Rijsnelheid2,5 km/u
Design
Comforttrillingsgedemt stuur
verstelbaar stuur in hoogte (100 mm)
Afmetingen (L x B x H in mm)1230 x 730 x 1050 mm
Gewicht93 kg
Geluidsniveau Lw (A)98 dB(A)

Accessoires & motor

Motorversies

C550ZR Collector

C550 ZR COLLECTOR 6,5 PK HONDA GX200 € 3.395,00 excl. btw

Accessoires

KIT==>MESSENSET C 550 66 MESSEN 

Schuiven naar boven