Met een werkbreedte van 75 cm en een comfortabel motorvermogen van 9 pk verlucht u met de ELIET E750 grote terreinen in een mum van tijd. Dankzij de wielen met kogellagers loopt deze zwaardere machine bovendien zeer licht. Twee parallelle riemen zorgen er voor dat het vermogen integraal op de messenas wordt overgebracht, zonder dat er slip optreedt.

Eigenschappen

STEVIG CHASSIS

STEVIG CHASSIS

Hoe groter de machine en hoe krachtiger de motor, des te extremer zijn de omstandigheden waarin een machine wordt ingezet. Niet voor niks heeft de E750 een volledig gelast chassis uit 3 mm plaatstaal dat daarenboven op de kritieke punten nog extra werd verstekt.

MESKEUZE

MESKEUZE

Naast de klassieke vaste messen van de ELIET verticuteermachines, ontwikkelde ELIET speciaal voor de professionele gebruikers nog twee andere mestypes. Deze losse en Double CutTM messen genieten ook de bijzondere eigenschappen van de PPMTM technologie. Aan u de keuze!

VERTICALE RIEMSPANNING

VERTICALE RIEMSPANNING

Om de messen te ontkoppelen gebruikt ELIET geen klassieke spanpoulie die om de haverklap aanleiding geeft tot storing. In tegenstelling ontwikkelde ELIET de ‘verticale riemspanning’. Hierbij wordt door middel van een hefboommechanisme de motorplaat opgetild, waardoor de riem wordt opgespannen. Zo behoudt de riem ook onder belasting haar natuurlijke vorm, wat de levensduur gevoelig verlengt. De twee riemschijven grijpen enkel in op de binnenkant van de riem waardoor de buitenzijde van de riem van slijtage gespaard blijft. Op een professionele ELIET verticuteermachine hoeft dan ook heel zelden een riem te worden vervangen.

DIEPTEVERSTELLING OP ACHTERWIELEN

DIEPTEVERSTELLING OP ACHTERWIELEN

ELIET garandeert dat de Permanent Puntige MessenTM zelfs na 100 werkuren niet opgesleten zijn. Om de volledige meslengte te kunnen wegslijten is de diepteregeling op de voorwielen ontoereikend. Daarom heeft de E750 ook een diepteverstelling op de achterwielen.

ALU WIELEN

ALU WIELEN

De grote aluminium wielen op de E750 zijn van heel hoge kwaliteit. De 20 mm wielassen zijn tegen een stootje bestand. Dankzij de dubbele kogellagers op elk wiel merkt men haast niet dat de machine over gras rijdt. Het brede rubberen loopvlak zorgt dat deze verticuteermachine weinig of geen sporen nalaat in het gazon.WIELSCHRAPERS

WIELSCHRAPERS

Mos en aarde die worden uitgeharkt blijven steeds aan de wielen kleven, waardoor de machine over het gazon stuitert. Dit rijdt lastig en vermindert het rendement van de machine. ELIET voorziet standaard wielschrapers die het aankleven van vuil aan de wielen voorkomt.

STALEN AFSCHERMKAP

STALEN AFSCHERMKAP

Elke 2 cm harkt een mesje op de gazonbodem. Het is dan ook logisch dat er een pak aarde en ander vuil uit de grond wordt gehaald. Om de bediener tegen elke steenslag te beschermen koos ELIET daarom voor een stalen afschermkap.

Technologie

HET BELANG VAN PUNTIGE MESSEN

HET BELANG VAN PUNTIGE MESSEN

Bij het verticuteren moeten de messen dus de vilt- en moslaag van uw gazonbodem vastgrijpen, lostrekken en bovenhalen. Hierbij speelt de punt van het mes een cruciale rol. Veel messen zijn al na
enkele uren afgebot en verliezen zo hun grijpvermogen.

Als gevolg is de gebruiker al snel geneigd om de machine dieper in te stellen. De gevolgen hiervan zijn echter nefast. Afgestompte messen snijden niet meer, maar halen ook heel wat aarde en grond naar boven. Daarnaast lijden ook de graswortels onomkeerbare schade en heeft de machine sneller last van slijtage.

ELIET PERMANENT PUNTIGE MESSEN™: HAAL MEER UIT UW GAZON

ELIET PERMANENT PUNTIGE MESSEN™: HAAL MEER UIT UW GAZON

Elke ELIET verticuteermachine is standaard uitgerust met de Permanent Puntige Messen™. Door een revolutionaire technologie krijgen de messen een zelfslijpend effect waardoor deze gedurende
de volledige standtijd hun punt behouden. Aangezien deze messen steeds puntig blijven kan u ze dan ook volledig opslijten zonder aan rendement in te boeten. Deze unieke ELIET messen
staan garant voor een standtijd van minstens 100 uur.

Specificaties

PERFORMANTIE
Motorkeuze9,0 pk Honda GX 270
10 pk B&S Vanguard
Werkbreedte750 mm
Permanent Puntige Messen™Ja
Vaste messen (aantal/dikte)25 / 3 mm
Losse messen (aantal/dikte)48 / 2,5 mm
Double Cut™ messen (aantal/dikte)44 / 1,5 mm
MesontkoppelingVerticale riemspanning
Diepte-instellingvooraan: Traploos achteraan: 2 standen
ChassisStaalplaat 3 mm
Transmissie2 V-riemen XPA857
DESIGN
Afmetingen (L x B x H in mm)1300 x 910 x 1050 mm
Gewicht80 kg

Accessoires & motor

Motorversies

E750

E750 VM 9,0 PK HONDA GX 270E750 DC 9,0 PK HONDA GX270E750 LM 9,0 PK HONDA GX 270

Accessoires

SET VERVANGMESSEN E750 VM (25 ST.)SET VERVANGMESSEN E750 DC (45 ST.)E750 OPTIE GETROKKEN MODELSET VERVANGMESSEN E750 LM (48 ST.)

Schuiven naar boven