E750 GETROKKEN MODEL

Eigenaars van een grote tuin maken geregeld gebruik van zitmaaiers om het gras te maaien. Om het verticuteren van deze tuinen gemakkelijker te maken, ontwikkelde ELIET een getrokken model van de E750. Dit model kan vastgemaakt worden aan een zitmaaier en is door de verstelbare dissel compatibel met elk beschikbaar model. Om ervoor te zorgen dat de precisie van het verticuteerwerk niet verloren gaat besloot ELIET om de duwboom van de machine niet te verwijderen. Zo kan men met de hand toch de moeilijk bereikbare plaatsen verticuteren.

Eigenschappen

STEVIG CHASSIS

STEVIG CHASSIS

Hoe groter de machine en hoe krachtiger de motor, des te extremer zijn de omstandigheden waarin een machine wordt ingezet. Niet voor niks heeft de E750 een volledig gelast chassis uit 3 mm plaatstaal dat daarenboven op de kritieke punten nog extra werd verstekt.

MESKEUZE

MESKEUZE

Naast de klassieke vaste messen van de ELIET verticuteermachines, ontwikkelde ELIET speciaal voor de professionele gebruikers nog twee andere mestypes. Deze losse en Double CutTM messen genieten ook de bijzondere eigenschappen van de PPMTM technologie. Aan u de keuze!

VERTICALE RIEMSPANNING

VERTICALE RIEMSPANNING

Om de messen te ontkoppelen gebruikt ELIET geen klassieke spanpoulie die om de haverklap aanleiding geeft tot storing. In tegenstelling ontwikkelde ELIET de ‘verticale riemspanning’. Hierbij wordt door middel van een hefboommechanisme de motorplaat opgetild, waardoor de riem wordt opgespannen. Zo behoudt de riem ook onder belasting haar natuurlijke vorm, wat de levensduur gevoelig verlengt. De twee riemschijven grijpen enkel in op de binnenkant van de riem waardoor de buitenzijde van de riem van slijtage gespaard blijft. Op een professionele ELIET verticuteermachine hoeft dan ook heel zelden een riem te worden vervangen.

DIEPTEVERSTELLING OP ACHTERWIELEN

DIEPTEVERSTELLING OP ACHTERWIELEN

ELIET garandeert dat de Permanent Puntige MessenTM zelfs na 100 werkuren niet opgesleten zijn. Om de volledige meslengte te kunnen wegslijten is de diepteregeling op de voorwielen ontoereikend. Daarom heeft de E750 ook een diepteverstelling op de achterwielen.

ALU WIELEN

ALU WIELEN

De grote aluminium wielen op de E750 zijn van heel hoge kwaliteit. De 20 mm wielassen zijn tegen een stootje bestand. Dankzij de dubbele kogellagers op elk wiel merkt men haast niet dat de machine over gras rijdt. Het brede rubberen loopvlak zorgt dat deze verticuteermachine weinig of geen sporen nalaat in het gazon.STALEN AFSCHERMKAP

STALEN AFSCHERMKAP

Elke 2 cm harkt een mesje op de gazonbodem. Het is dan ook logisch dat er een pak aarde en ander vuil uit de grond wordt gehaald. Om de bediener tegen elke steenslag te beschermen koos ELIET daarom voor een stalen afschermkap.

Technologie

HET BELANG VAN PUNTIGE MESSEN

HET BELANG VAN PUNTIGE MESSEN

Bij het verticuteren moeten de messen dus de vilt- en moslaag van uw gazonbodem vastgrijpen, lostrekken en bovenhalen. Hierbij speelt de punt van het mes een cruciale rol. Veel messen zijn al na
enkele uren afgebot en verliezen zo hun grijpvermogen.

Als gevolg is de gebruiker al snel geneigd om de machine dieper in te stellen. De gevolgen hiervan zijn echter nefast. Afgestompte messen snijden niet meer, maar halen ook heel wat aarde en grond naar boven. Daarnaast lijden ook de graswortels onomkeerbare schade en heeft de machine sneller last van slijtage.

ELIET PERMANENT PUNTIGE MESSEN™: HAAL MEER UIT UW GAZON

ELIET PERMANENT PUNTIGE MESSEN™: HAAL MEER UIT UW GAZON

Elke ELIET verticuteermachine is standaard uitgerust met de Permanent Puntige Messen™. Door een revolutionaire technologie krijgen de messen een zelfslijpend effect waardoor deze gedurende
de volledige standtijd hun punt behouden. Aangezien deze messen steeds puntig blijven kan u ze dan ook volledig opslijten zonder aan rendement in te boeten. Deze unieke ELIET messen
staan garant voor een standtijd van minstens 100 uur.

Specificaties

E750 getrokken model
PERFORMANTIE
Motorkeuze9,0 pk Honda GX 270
10 pk B&S Vanguard
Werkbreedte750 mm
Permanent Puntige Messen™Ja
Vaste messen (aantal/dikte)25 / 3 mm
Losse messen (aantal/dikte)48 / 2,5 mm
Double Cut™ messen (aantal/dikte)44 / 1,5 mm
MesontkoppelingVerticale riemspanning
DuwboomVlottend
Diepte-instellingvooraan: Traploosachteraan: 2 standen
ChassisStaalplaat 3 mm
Transmissie2 V-riemen XPA857
DESIGN
Afmetingen (L x B x H in mm)1300 x 910 x 1050 mm
Gewicht80 kg
Schuiven naar boven