De ELIET MAJOR 4S is een geapprecieerd werkinstrument voor zowel de veeleisende particuliere tuinliefhebber als de professional.De machine is compact en licht, en rijdt dus door het kleinste achterpoortje tot bij het hout. De ruime invoeropening biedt telkens een groot comfort bij het invoeren van dikke en sterk vertwijgde takken tot 60 mm.

Eigenschappen

STEVIG CHASSIS

STEVIG CHASSIS

Een professionele machine hoort een aangemeten kwaliteit te hebben. Daarom kiest ELIET resoluut voor een gestel dat uit hoogwaardige staalplaat is vervaardigd en volledig werd gelast.

RUIME INVOER

RUIME INVOER

In tegenstelling tot zijn kleinere broer Minor heeft de ELIET Major 4S een veel bredere invoer opening. De opgebouwde geleidingstrechter is handig om verscheidene takken tegelijk in de machine te voeren.

VLIJMSCHERPE MESSEN

VLIJMSCHERPE MESSEN

20 vlijmscherpe messen versnipperen het meest diverse tuinafval tot fraaie snippers. Bovendien kunt u de messen omkeren, zodat ze twee maal zo lang meegaan. Het gepatenteerde ELIET HakbijlprincipeTM zorgt ervoor dat de messen het hout in de vezelrichting wordt gesneden, wat veel minder vermogen verreist dan de alom gekende versnippersystemen. De messen bereiken ook een uiterst breed actieveld en garanderen hiermee dat alles genadeloos versnippert wordt vooraleer het de maalkamer verlaat.

RIEMAANDRIJVING

RIEMAANDRIJVING

Zoals het past bij een professionele machine, is alles afgesteld voor een lange standtijd. Zo koos ELIET ervoor het vermogen over te brengen via een riemoverbrenging. Bij onoverkomelijke obstakels wordt de slag van een bruuske afblokking geabsorbeerd door de riem, en niet door de as van de motor. Zo wordt vermoeiing van de krukas vermeden, wat uiteraard gunstig is voor de levensduur van de motor.

GROTE WIELEN

GROTE WIELEN

Alle ELIET versnipperaars hebben als eigenschap dat ze gemakkelijk verrijdbaar zijn. Ook bij de ELIET Major 4S springen de grote wielen meteen in het oog. De luchtbanden zorgen er trouwens voor dat de trillingen tijdens het werken goed worden gedempt, zodat de machine stabieler staat.

Technologie

4S ‘VIER-SEIZOENEN’ VERSNIPPERAAR

4S ‘VIER-SEIZOENEN’ VERSNIPPERAAR

Voorsorteren is niet meer nodig.
Als tuinliefhebber wordt je geconfronteerd met een brede diversiteit aan groenafval gaande van hout over hagenscheersel, bloesems, bladeren en ander vochtig snoeiafval. Kiest u voor een ELIET versnipperaar, dan kan u niet alleen de takken, maar al deze soorten groen door elkaar verwerken; dus hoeft u heus niet vooraf te sorteren. De gepatenteerde ELIET technologie beschikt over een ruime versnipperkamer met zeer veel messen die zelfs het meest onregelmatige groenafval via één brede centrale invoertrechter gretig naar binnen trekt. Zo gaat het goed vooruit, en wordt versnipperen een echt plezier.

Bladrijk en vochtig groenafval vormen geen probleem.
Vooral in het voorjaar en in de herfst krijgt u veel vochtrijk groenafval te verwerken. Deze overvloed aan sappig materiaal vormt een risico op verstopping van uw versnipperaar. De nieuwste ELIET 4S versnipperaars zijn voorzien van een Turbo DischargeTM systeem. Deze zuigturbine creëert een soort vacuümeffect die het groenafval in de versnipperaar naar binnen zuigt en daarna de snippers via een draaibare blaaspijp wegblaast.
De permanente luchtstroom van deze turbogenerator reinigt permanent het systeem zodat verstopping quasi onmogelijk is.

Eindresultaat zijn snelcomposterende snippers.
Door het snijproces volgens het Hakbijlprincipe™, worden snippers intens gekneusd en uitgerafeld. Deze Biotech™ snippers van ELIET hebben hierdoor gunstige vezelstructuren die sneller worden afgebroken. Zo dragen Biotech™ snippers bij tot een betere werking van uw composteringsysteem of kunnen ze gebruikt worden als vulmateriaal voor de borders in uw tuin.

BIOTECH™ SNIPPERS

BIOTECH™ SNIPPERS

Door het snijproces volgens het Hakbijlprincipe™, worden snippers intens gekneusd en uitgerafeld.
Deze Biotech™ Snippers van ELIET hebben hierdoor gunstige vezelstructuren die sneller worden afgebroken. Na het versnipperen bekomt u meteen een goed en luchtig mengsel met de juiste vochtigheidsgraad. Zo dragen Biotech™ Snippers bij tot een betere werking van uw composteringsysteem.

ELIET HAKBIJLPRINCIPE™: LAAT HET HOUT HET WERK DOEN

ELIET HAKBIJLPRINCIPE™: LAAT HET HOUT HET WERK DOEN

De ELIET versnipperaars zijn uitgerust met het gepatenteerde ELIET Hakbijlprincipe™. Deze versnippertechnologie gebruikt de zwakte van het hout door het in de vezelrichting te snijden.
De messen van ELIET versnipperaars hakken net als miniatuur kliefbijltjes op het groenafval in. Het hout wordt hierbij in de vezelrichting open gekliefd en afgesneden. Per minuut wordt deze cyclus duizenden keren herhaald door het grote aantal messen. Dit levert kleine uniforme snippers op, die perfect kunnen dienen als mulchlaag voor de bodem of voor uw compostvat.

ELIET VERSNIPPERAARS: VERSNIPPER BETER, COMPOSTEER BETER

ELIET VERSNIPPERAARS: VERSNIPPER BETER, COMPOSTEER BETER

Deskundig snoeien houdt de planten, struiken en bomen in uw tuin gezond en krachtig. Het groenafval dat daarbij wordt geproduceerd, is bovendien ook nog eens een waardevolle bron van energie voor nieuw leven in uw tuin. De manier waarop groenafval versneden wordt, heeft daarbij een sterke invloed op het vervolg van de afbraakcycli.

ELIET steunt het gedachtegoed van Jean Pain, een Franse pionier in compostering die zijn naam gegeven heeft aan het Comité Jean Pain, een professionele organisatie van compostmeesters. Hij ontdekte hoe met de humus van fijne houtsnippers de droge grond in de Provence vruchtbaar voor oogst kon worden gemaakt. Hiermee werd hij de grondlegger voor bio-tuinieren op basis van compost. Met de ELIET versnipperaars kan u dit principe nu ook in uw tuin introduceren.

Eliet heeft een lijn van krachtige hakselaars, die snippers creëren met toegevoegde waarde voor de biologische kringloop. Als uitvinder van de mobiele versnipperaar ontwikkelde Eliet daarenboven
ook machines die overal inzetbaar zijn en met gemak tot op elke werkplek gereden kunnen
worden. Daarbij geldt al tientallen jaren het principe “Breng de machine naar het
hout en niet het hout naar de machine.”

Specificaties

Major 4S
PERFORMANTIE
Motorkeuze9,0 pk Honda GX270
Verwerkbare takdiameter60 mm
Hakfrequentie (hakbewegingen/min.)50.000
Rendement24 kruiwagens/u.
VersnippertechnologieELIET HakbijlprincipeTM, Turbo DischargeTM
Invoeropening245 x 250 mm
Chassisstaalplaat 3 mm
Aantal messen20 HS-staal (omkeerbaar)
TransmissieV-riem Gates Guard Power XPA 1600
DESIGN
Afmetingen (L x B x H in mm)1290 x 630 x 1280 mm
Geluidsniveau Lw (A)111 dB(A)
Gewicht135 kg
OPTIES
Urenteller (OPTIE)ja

Accessoires & motor

Op deze machine kunnen een aantal optionele accessoires worden bijbesteld. U kan deze via deze website online bestellen of u kan zich wenden tot één van onze erkende ELIET verdelers.

Motorversies

Major 4S

MAJOR 4S PTO

MAJOR 4S 9 PK HONDA GX270

Accessoires

SET VERVANGMESSEN MAJOR (20 ST.)

AFTAKAS 2100-05 ECONOMIQUE

Schuiven naar boven